fredag 27 mars 2009

Fas två i Obamas geopolitiska spel

Obamas strategi för Afganistan/Pakistan går nu in i nästa fas dvs upptrappad jakt på terrorister, mer soldater och militär närvaro i en del av världen som i allt högre grad nu likt ett brännglas fokuserar intressen från flera av världens ledande nationer. För att vinna framgång i Afghanistan ska USA agera mer aggressivt i Pakistan.

"USA:s nya strategi för Afghanistan inriktas på att förstöra gömställen i Pakistan där Usama bin Ladin och andra al-Qaidaledare planerar nya attacker mot USA, och hejda talibanernas framfart, säger källor i Vita huset. "

"President Barack Obama ska under fredagen avslöja sin nya strategi för kriget i Afghanistan. För första gången ska USA betrakta Afghanistan och Pakistan som ett gemensamt arbetsfält med en huvuduppgift - att störa, avveckla och slutligen förstöra alla al-Qaidafästen i Pakistan och hindra terrornätverket från att etablera nya gömställen i Afghanistan."

Kostnaden för USAs närvaro i denna del av världen beräkas med detta att öka med över 60%. Pengar direkt från sedel pressen således.

USA till offensiv mot al-Qaida
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2657543.svd

För att vinna framgång i Afghanistan ska USA agera mer aggressivt i Pakistan
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2729089

Obamas Vietnam
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/02/mer-om-afganistan.html

Obama, Eurasia och Brzinzki
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/03/obama-eurasia-och-brzezinski.html

1 kommentar:

Anonym sa...

Change, we need Change. Det var den här förändringen som den europeiska vänstern och liberalerna ville ha....eller ?! Men de kan ju alltid citera Wanja