torsdag 5 mars 2009

Antisemitism

Med anledning av den förestående Davids Cup matchen i Tennis mellan Sverige och Israel i Malmö och de protester mot matchens genomförande som nu tar sig allt fler olika uttryck så kommenteras detta i media med rubriker som antisemitism.

Man säger altså att stämmningarna nu piskar upp antisemitiska stämmningar i landet och att Judar nu pga detta upplever stort obehag.

Det är dock lätt förvirrande att då konstatera att de som i regionen Malmö som starkast protesterar mot matchen och som med detta nu tar tillfället i akt att vädra sin aversion mot allt vadf staten Israel heter i realiteten är ffa de muslimska "enklaverna" i regionen.

Då blir ett begrepp som antisemit något schitsofrent antt använda sig av. Detta då både Judar och araber har samma ursprung dvs de är semiter. Att vara antisemit är i sin ursprungliga betydelse att vara emot semiter dvs både judar och araber. Judar och arabet skiljer sig åt endast genom religionen men de är bägge semitiska folkslag och talar bägge semitiska språk.

Semiter
http://sv.wikipedia.org/wiki/Semiter

Semitiska språk
http://sv.wikipedia.org/wiki/Semitiska_spr%C3%A5k

1 kommentar:

reflexions of red sa...

Tja,

Är det där inte bara en semantisk fråga? Att "antisemitism" används som begrepp när istället "judehat" borde vara bättre? Hur man än vrider och vänder på orden så blir det inte lättare att vara jude i Malmö.