söndag 15 mars 2009

Ni såg väl matchen?

HV71 vann den sjätte matchen i E.ON Arena på lördagskvällen på ett helt osannolikt sätt, då Mikko Lehtonens skridskoskena lossnade i förlängningen och bäddade för Daniel Grillfors som gjorde 2-3. Ställningen är nu 3-3 inför den helt avgörande matchen på måndag i Jönköping.

Det går onekligen snabbt i hockey men när det stog 2-0 till Timrå och man efter 7 minuter in på andra perioden spelade med 5-3 man på isen så såg det ut att bli Timrå hela slanten. Med Timrås fruktade hemmastöd i ryggen så är det eg obegripligt att man därefter inte bara lyckades släppa upp HV71 till 2-2 utan även till en sudden förlängning. Att sedan Lehtonens skena som lossnade fick kritiska konsekvenser var en sak men det var inte orsaken till att man till sist förlorade. Igen och igen samma visa - man kan aldrig backa hem i hockey det straffar sig alltid!

Okey HV71 är väl inte precis något blåbärsgäng och Timrå har eg inga stjärnor (till ock med galler killar i laget) så att de kommit så här långt och kunna pressa svenska mästarna i denna slutspelsserie som man ändå gjort kanske är den egentliga segern?

Även om jag personligen älskar Timrå som lag, den hockey de spelar den offervilja de visar på hemmaarenan och sina fanatiska supportrar tro jag inte att man kommer att lyckas att rubba HV71 i sista slutspelsmatchen på HVs hemma is.

Tack Timrå för att ni finns och visar vad hockey egentligen handlar om!

SKRIDSKO-CHOCKEN
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/article4650350.ab?service=print

Inga kommentarer: