tisdag 24 mars 2009

Hjärnan bakom allt

Anna J.D Jacobsson har en egen blogg och har även gett ut en bok om sin resa från kraftigt överviktig och hur hon mha en LCHF diet klarat att gå från 137 kr till att idag väga 54 kg. Den är väl värd att besöka inte minst för alla goda recept och matlagninstips. Så har skriver Anna med anledning av att hon deltog på LCHF konferensen i helgen i Västerås:

"Helgens äventyr är över och nu är det rätt skönt att komma hem. Till makens varma, välkomnande famn och till barnens bus och berättelser om vad deras helg innehållit. Med mig hem har jag massor av ny kunskap från de fantastiska föreläsarna och trevliga upplevelser i form av träffar med både bloggläsare och barndomskamrater, underbart roligt!
Alla föreläsningarna var väldigt intressanta men i synnerhet tyckte jag att föreläsningen av Bitten Jonson grep tag i mig då hon talade om sockerberoende. Den påminde mig om hur fruktansvärt det faktiskt var då för drygt två år sedan och jag ryste av lättnad över att den perioden av mitt liv är över. Jag håller dock med henne om att beroendet är kroniskt och att det kommer att krävas rätt kost och inställning av mig för resten av mitt liv för att fortsätta vara så här framgångsrik i kampen mot sockret."

Att socker är ett gift för oss människor, man bör då även komma ihåg att all stärkelse dvs kolhydrater omvandlas till socker i vårt blod, är en realitet. Ju mer man begrundar detta desto mer inser man vilken formidabel lögn vi nu på egen hand nu måste bekämpa och vilka synnerligen baksluga och ohederliga krafter som i realiteten verkar för att öka vår generella beroende nivå.

Aspartam(E 951)kom till Sverige 1982 och används idag i väldigt många olika produkter. Aspartam är 200 gånger sötare än socker Sedan ca mitten av 80 talet är det just dessa sötningsmedel som används ex i all läsk. Aspartam utvecklades ursprungligen av läkemedels industrin som ett cellgift! började sedan användas i stor utsräckning och mycket framgångsrikt som insektsbekämpningsmedel då medlet effektivt dödar insekter och nu altså används samma preparat av livsmedelsindustrin i vår mat! Sådant är det vi ger till våra allra minsta, de som har de känsligaste hjärnorna forrtfarande under utveckling.

Ett annat ämne som används i allt högre utsträckning är glykossirap utvunnen ur majs. Kopplingen mellan intag av detta och diabetes verkar vara mycket stark:
High Fructose Corn Syrup Not Sexy! Austin Wellness Nutrition
http://www.youtube.com/watch?v=MoRqAhdF0kg

Reflektera ex över det faktum att det snart knappt går att hitta kött eller charkuterier utan insprutat druvsocker eller annat sötningsmedel. Ställ dig frågan - varför har man sprutat in druvsocker i kycklingfileer? För att inte tala om all snabbmat som innehåller stora mängder sötningsmedel. Att de allra flesta av oss idag i väst och med den industri och kolhydrats baserade kost vi äter är socker förgiftade är nog tämligen odiskutabelt.

"Ända upp till 75 procent av oss har en medfödd ärftlig känslighet för raffinerat socker, dvs vid intag av sockerhaltig föda svänger blodsockret kraftigt. En fjärdedel av dessa är extremt känsliga. För oss sockerkänsliga kan socker i alla former, raffinerat vitt mjöl och pasta vara lika beroendeframkallande som kokain eller heroin. Börjar man äta kan man inte sluta, kroppens krav är obevekliga. "
http://www.bittensaddiction.com/?action=hjarnansbiokemi&lang=

Hjärnmagasinet del 8
http://www.youtube.com/watch?v=c7X1Yau_tEw&feature=related

Hjärnmagasinet del 9
http://www.youtube.com/watch?v=Vz_qi7nYHzg&feature=related

Hjärnmagasinet del 1
http://www.youtube.com/watch?v=GLIMS1tRNQY

Hjärnmagasinet del 2
http://www.youtube.com/watch?v=nykWRmgJffg&feature=related

Hjärnmagasinet del 3
http://www.youtube.com/watch?v=-WksYZau3B8&feature=related

Hjärnmagasinet del 4
http://www.youtube.com/watch?v=8ASAv79Dh18&feature=related

Hjärnmagasinet del 5

http://www.youtube.com/watch?v=DP_3CqAIvbs&feature=related

Hjärnmagasinet del 6

http://www.youtube.com/watch?v=0jNP4-Gt9Fo&feature=related

Hjärnmagasinet del 7

http://www.youtube.com/watch?v=AYR5fqms134&feature=related

Bitten Jonsson, Västerås 21/3
http://www.youtube.com/watch?v=YxBgjFTNk3g&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ekostdoktorn%2Ese%2Flchf%2Dkonferens%2Di%2Dvasteras&feature=player_embedded

Fruktos ger snabbt fetma

http://ehdin.com/?id=1353



Vägen från 137 Kg
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098

Glukossirap och glukos
Redan på 90-talet var mer än halva konsumtionen i USA sirapssocker från majs. Utvecklingen av fetma och diabetes i USA kan delvis ses som en följd av detta. I Europa är andelen socker från stärkelse lägre, men andelen glukos är betydligt högre jämfört med fruktos. Glukossirap gynnas nu av EU-regleringar som gör vanligt socker dyrar
Glukossirap och glukos.
http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/26402.pdf

Aspartam(E 951)kom till Sverige 1982 och används idag i väldigt många olika produkter. Aspartam är 200 gånger sötare än socker
http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=241172

Produkter där sockeralkoholer ingår som märks som "sockerfria" är ofta inte kalorisnåla även om motsvarande sockrade produkt innehåller mer energi, detta därför att sockeralkoholerna i sig innehåller kalorier. Ibland är det ingen skillnad i kalorimängden alls om produkten endast är sötad med sockeralkoholer, då dessa erhåller mindre sötma per viktenhet än socker och det därför behövs en större mängd sötningsmedel för att uppnå samma sötma. I de produkter som endast innehåller sockeralkoholer men ändå har ett avsevärt lägre kaloriinnehåll är ofta smakförstärkare tillsatta.
http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6tningsmedel

Sukralos är ett konstgjort sötningsmedel som är 500-600 gånger sötare än vanligt sackaros (socker) och därför används i mycket små mängder. Sötningsmedlet tillverkas av vanligt socker genom att tre atomer i sockermolekylen byts ut mot kloratomer. Sukralos göra att den går rakt genom den mänskliga kroppen och bryts ner väldigt långsamt i naturen. Den tål hög upphettning, sura och basiska miljöer och tillför ingen energi till livsmedlet. Enligt svenska livsmedelsverket är sötningsmedlet ofarligt för människan men det visar sig på senare tid att våra sjöar och vattendrag är fulla med icke nedbrutet sukralos. Sukralos används av flertalet livsmedelsproducenter som sötningsmedel i till exempel yoghurt, läsk, ketchup, sylt och saft.
http://marianova.com/groups/halsogruppen/grouptext/bli-piggare-utan-socker-zarahs-5-basta-tips

The Murky World of High-Fructose Corn Syrup

The glucose group was unaffected but the fructose group had disastrous results. The male rats did not reach adulthood. They had anemia, high cholesterol and heart hypertrophy--that means that their hearts enlarged until they exploded. They also had delayed testicular development.

http://www.westonaprice.org/motherlinda/cornsyrup.html

Inga kommentarer: