tisdag 31 mars 2009

LO-topp landar mjukt - har fallskärm på 12 Mkr

AMF har som "princip" att inte redovisa pensions avtalet med Elmehage. Med detta kan altså inte allmänheten få klarhet i vad som eg hände. ” Vi har den principen att det här inte är offentligt. AMF är inte en myndighet”, säger Göran Tunhammar till Dagens Eko. Visst men inte direkt ökar detta kundernas förtroende, ni vet de som med sina besparingar och insättninga er verksamhet bygger på. Okey att AMF inte är en myndighet men ni har väl moral? Vissta ja det var just det ni inte hade. Under tiden accelererar nu pajkastningen Wanja mot alla, Tunhammar mot styrelsen, styrelsen mot pensionskommiten under tiden som nu Elmhage dessutom och tydligen utan att ens tidigare i denna röra varit kontaktad av någon part nu ger sig in i debatten i syfte att rentvå sin heder.

" I december 2008 meddelades att AMF åter fick förtroendet att vara de privatanställda arbetarnas ickeval för tjänstepension. Det betyder att den som inte väljer vilket bolag som ska förvalta ens tjänstepension automatiskt hamnar hos det bolag som parterna bestämt, det vill säga hos AMF och i vår nya traditionella försäkring"

Kanske vi kommer kunna se en viss ökning av de som nu efter detta aktivt kommer att välja bolag för att inte riskera att hamna hos AMF? Ni vet bolaget utan insyn?

Klart är att även LOs ledning, ni vet Wanjas "bolag", sitter i guldsitts med miljon avtal. Man sätter onekligen i halsen när man betänker Wanjas tidigare så hårda och oförsonliga utspel där hon säger sig ha haft ambitionen att peka ut "maktelitens löner". Ingår representaterna ur löntagar kollektivet i dessa ambitioner?

Man skall hålla i minnet att Ellmhages avtal rullat på nu under fyra år, att villkoren skrivits åt varje år i årsredovisningen och att denna "historia" startades först när media började skriva om den. Att då nu komma och säga att "”jag borde krävt granskning” känns både malplacerat och ytterst inkompetent.

Samtidigt anmäler nu Socialdemokraterna Maud Olofsson och Anders Borg inför KU:
"- Denna skandal växer nu. Trots att regeringen endast kan ha en linje, får vi rakt motsatta besked från de ansvariga ministrarna. Ska det eller ska det inte vara möjligt att få bonus även när bolaget går med förlust? KU måste nu granska om beredningen av denna fråga har brustit, säger Socialdemokraternas näringspolitiske talesperson Tomas Eneroth. "

Tomas kan du inte iställer fråga Wanja om hur man kan fixa till sådana avtal, Hon och hela LOs ledning inte bara vet utan de har egna fin, fina upplägg.

Citat av Wanja Lundby-Wedin
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2644827.svd

S KU-anmäler Maud Olofsson och Ander Borg för bonusar i statliga bolag
http://www.s-info.se/association/show_news_g.asp?id=430&news=2637

""För det första tycker jag att mot bakgrund av Wanja Lundby-Wedins och Göran Tunhammars utspel så försöker man blanda bort korten och smita från sitt ansvar genom att göra ett antal diffusa uttalanden om att de är vilseledda", säger Elmehagen till Ekot."
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\03\30\331138&sectionid=Ettan

"För två månader sedan gick Erland Olauson i pension. Nu visar det sig att hans pension från LO är på 12 miljoner - om han lever fram till 80 år."Det är så det funkar", säger Mats Eriksson, pressekreterare hos LO, till Expressen och fortsätter:"Erland Olauson har samma avtal som alla i ledningen. De går när de är 60 och så får de 78 procent av sin lön fram tills det att de fyller 65."Efter 65 års ålder ändras pensionen, men Mats Eriksson kan inte exakt redogöra i Expressen hur den ändras."
http://www.dagensps.se/artiklar/2009/03/31/95621184/index.xml

Pensionsavtalet doldes för styrelsen
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2674091.svd

AMF mörkar Elmehagens avtal
http://www.realtid.se/ArticlePages/200903/31/20090331080023_Realtid399/20090331080023_Realtid399.dbp.asp

Inga kommentarer: