måndag 2 mars 2009

Trött på dyr el?

"Nu startar kampanjen Kraftsamla där vi vill samla svenska folkets erfarenheter, tankar och åsikter kring elmarknaden och kraftproducenterna. Är du nöjd med din elräkning? Hur sköter sig elbolagscheferna? Är elskatten för hög?

Vi vill läsa dina åsikter...Idag öppnar hemsidan http://www.kraftsamla.se/ där vi vill samla alla åsikter och erfarenheter rörande el och energi. Dela med dig av dina berättelser och läs om vad andra upplevt. Vi vill höra om dina dyra elräkningar, hur du har blivit behandlad av de stora elbolagen och vad du tycker att de behöver förbättra. Genom att gemensamt kraftsamla våra åsikter och vittnesmål kan vi förbättra elmarknaden och sänka priserna!

Du kan också ringa...till vår telefonsvarare och berätta om dina erfarenheter av elbolagen. Ditt bidrag kommer att vara till stor hjälp och även höras på http://www.kraftsamla.se/ där man kan lyssna på alla som ringer in. Låt ditt vittnesmål vara med och påverka framtidens elmarknad. Ring in på 010-750 02 80 (kostar som ett vanligt lokalsamtal)."

http://www.villaagarna.se/portal/page?_pageid=161,1&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1654215

How to unplug from the grid
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/02/how-to-unplug-from-grid.html

Vattenfall glider undan
http://www.va.se/nyheter/2009/03/02/vattenfall-forsoker-glida-/

Så sätts elpriset
http://www.va.se/nyheter/2009/02/26/sa-satts-elpriset/

Här styr Vattenfall de svenska elpriserna
http://www.va.se/nyheter/2009/02/27/har-styr-vattenfall-de-sve/

Utsläppsrätter har gett högre vinster
http://www.va.se/nyheter/2009/02/26/utslappsratter-har-gett-ho/

Alldeles för riskabelt, Vattenfall
Att Vattenfall nu använder halva sitt investeringsutrymme för den kommande femårsperioden för att köpa ännu mer kolkraft ute i Europa är uppseendeväckande. Vattenfall är redan idag fokuserat på Tyskland och Polen, där verksamheten nu är större än i Sverige. Genom investeringen i Holland kommer den europeiska dominansen att bli än tydligare. På vilket sätt uppfyller Vattenfall den svenska regeringens målsättning att vara ledande i Sveriges omställning till förnyelsebara energislag genom att satsa allt mer på kol i Europa?
http://www.va.se/asikter/bloggar/klimatenergi/2009/02/23/vattenfalls-vd-spelar-rysk/

Inga kommentarer: