onsdag 25 mars 2009

Wanja Wanja, vojne vojne

Vem skall Wanja skylla på här när det inte finns någon Tunhammar eller andra AMF "kollegor"att lägga all skuld på? Ser fram emot förklaringen "bara för att jag är med i styrelsen och tar emot styrelsearvoden kan jag väl inte sätta mig in i allt?" borde vara ett lämpligt statement från arbetarnas främste företrädare.

Sanningen är att där Wanja finns där finns det bonus att hämta. Det är bara att följa spåren. Hon lär sitta med i 24 styrelser och så här långt har vi nu en bonus debatt i tre av dessa med AFA, AMF och LO. 3 av 24 ain't bad, finns det fler? Kanske om hon inte har tillräcklig koll kan bero på att hon sitter med i för många styrelser? En rekomendation bland styrelseproffs är att aldrig vara med i mer än tre stycken styrelser om man dessutom har ett jobba att sköta utöver detta. Det har väl Wanja som LO ordförande - eller, i så fall borde hon nu mist minska ner sina åtaganden med 21 uppdrag.

Såg en analys där man nu hävdade att Mona Sahlins främsta vapen dvs debatten om näringslivets generösa bonusar nu med Wanjas framfart vridits ur hennes händer.

Själv frågar jag mig om det nu inte istället har blivit borgarnas främsta vapen mot Sahlin så som detta nu håller på att utveckla sig.

Wanja gav Folksams vd 50 miljoner i pension
http://www.dagensps.se/artiklar/2009/03/25/77012214/index.xml

Wanja Lundby-Wedins höga arvoden
http://dn.se/ekonomi/wanja-lundby-wedins-hoga-arvoden-1.828254

LO-ordföranden spelar ett högt spel
Utredningen blir i bästa fall klar i slutet av veckan. Det mesta tyder på att pensionsavsättninganra gjorts helt enligt avtalet.
Då är det svårt att se hur ett av Sveriges största pensionsbolag ska kunna fortsätta att ha styrelseledamöter som inte förstår vilka avtal de godkänner.

http://dn.se/ekonomi/lo-ordforanden-spelar-ett-hogt-spel-1.829447

Inga kommentarer: