måndag 30 mars 2009

Wanja - betala tillbaka dina arvoden

Wanja,

det är riktigt snaskigt att följa på dett sätt du nu försöker att rädda ditt eget skinn på andras bekostnad. Första kravet som man skall ställa på en styrelseledarmot är att man håller sig informerad och har koll. Du har uppenbarligen inte ens kunna ta in den information om de beslut du varit med att fatta från AMF årsredovisning. Som bekant och efter det att en av dina LO företrädare Stig malm tvingades att avgå under omständigheter betydligt oklarare än det som nu föreligger så kom regeln att information om bonsutbetalningar skulle in i årsredovisningen. Du skall nu Wanja och med omedelbar verkan betala tillbaka tillbaka de saftiga arvoden du cashat ut från AMF för ett jobb där du bevisligen knappt närvarat och knappt ens det.

"Men så är det det här med årsredovisningarna. När SvD Näringsliv förra lördagen avslöjade de enorma pensionsutbetalningarna tog det oss ett par timmar att gå igenom tio årsredovisningar, slå upp de aktuella noten och därefter addera summan till de andra beloppen. Kunde SvD Näringsliv borde Wanja Lundby-Wedin, Urban Bäckström, Göran Tunhammar och de andra i styrelsen kunna göra samma sak.

För det är väl så att de ändå läser årsredovisningen i det ”egna” bolaget."

Sedan att kräva tillbaka pengar från Ellmhage när det finns avtal som reglerar vad som beslutat kommer naturligtvis inte på fråga. Att retroaktivt, givet att vi ändå lever i en rättsstat och även om det är befängt att ha system där bonus betalas ut även när man redovisar negativa resultat och som i detta fall tom kräver återinsätningar från pensionstagarna är uteslutet. Det hade fungerat i Sovjetunionen kanske eller i Zimbabve men det är ansvariga däribland Wanja som skall stå för detta och nu ta konsekvenserna. Ingen annan.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2670033.svd

Urban Bäckström går emot Wanja
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/webbtv/artikel_2672015.svd

Inga kommentarer: