torsdag 26 mars 2009

Bedrövlig forskning om kött

Hade tänkt att kommentera denna nyhet tidigare men nu när jag ser att Dettner redan skrivit ett kanon inlägg så hänvisar jag bara till detta. Ni hittar annars mängder av inlägg på denna blogg i ämnet så detta är ett ständigt återkommande tema.

Det som är det rejält trista är det fantastiskt okritiska repeterandet av idiotier från tidningar och journalister. Det blir till sist bara komiskt att läsa alla fullständigt tossiga komplett verklighetsfrämmande vansinnigheter.

Ta detta med miljön där det nu blivit någon typ av axiom att kött är miljöovänligt. Första fråga hur kan gräsbetande djur vara miljöovänliga? Antar då att alla savannens horder av gräsbetare utgör en akut miljöfara? Man baxnar. Hur kan sedan det vara miljövänligt att äta grönsaker och frukt i Sverige i vintern när allt sådant måste transporteras långt ifrån från andra sidan jorden i många fall?

Sedan snälla jornalister ställ er frågor som ex :
- varför har vi bara 23 st småskaliga slakterier i sverige när Österrike med samma folkmängd har 5.000?
- varför väljer SCAN att lämna KRAV certifieringen för det sk EU Miljö märkningen?
- vad är den näringsmässiga skillanden på kött från djur som givits spannmål (ofta genmaniuplerat) mängder av antibiotika och de som betat gräs?

Sanningen är att det vi idag kallar KRAV märkt förr i tiden kallades mat. Det vi idag köper som inte är KRAV märkt är industrins människo och djur fientliga produkter som inte bör benämnas som mat. Sedan kan vem som helst göra vilken som helst undersökning på detta icke KRAV märkta avfall och oavsett om det handlar om kött, frukt eller grönt så är de samma genmodifierade, besprutade och manipulerade elände som undantagslöst dessutom transporerats runt flera varv runt vår jord och hanterats i flera led ända in i absurdum.

Visste ni att Livsmedels verkets chefsnutritionist nu går ut i en kampanj för att i realiteten misskreditera de som förespråkar naturlig man? Det är vad dina och mina skattepengar går till att subventionera verksamhet som går ut på att ex ge våra barn så mycket luft och vatten istället för riktig mat i skolorna.
http://www.kostdoktorn.se/livsmedelsverkets-insandarkampanj

Här kommer nu Dettners inlägg:
http://jdettner.blogspot.com/2009/03/bedrovlig-forskning-om-kott.html

Ställ KRAV
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/02/stall-krav.html

Inga kommentarer: