söndag 5 april 2009

Utsläpp från ko inte så stort

Nedanstående visar hur totalt absurda konsekvenser denna fejk debatt om miljö utsläppen fått. För det första, det finns väsentligt många fler människor än kor. Är inte i så fall 6 miljarder, snart 9 miljarder människors rapande, fisande och bajsande ett större miljö problem är vad som är fallet för korna?

Miljöfysiker som studerar atmosfären med hjälp av satelliter upptäckte att det bildas moln av metan över jordens regnskogar som uppenbarligen producerats av den gröna vegetationen. Och förra året konstaterade en nobelpristagare att Venezuelas skogar producerar 30 till 60 miljoner ton metan varje år. Luftblåsor i upp till 650 000 år gamla borrkärnor från polarisen har en metanhalt som samvarierar med halten av koldioxid och med den globala temperaturen.
Under värmetider var metanhalten och koldioxidhalten hög i atmosfären. I det växthus som därmed skapades omvandlades koldioxid till biomassa och enligt de nya rönen producerar all biomassa metan – av levande växter och av bakterier när växterna bryts ner.

När den mång miljon/miljard åriga evolution som pågått och ständigt pågår på jorden nu i realiteten av våra kvasi forskare beskylls för att i grunden skapa ett problem så visar det att "problemet" inte eg är ett problem. Hela denna utsläpps histroria är en fejk debatt, en kvasi vetenskap utan någon som helst rim och reson. Dras som i detta fall deras påståenden ut blir konsekvenserna totalt vansinninga. Djuren som lever på svannen i varma Afrika, Amazonas regnskogs djungel måste helt enkelt bort de ger upphov till skadliga klimatförändringar. Detta är i realiteten det forskarna nu säger.

Klimatförändingarna vi nu ser runt omkring oss är orsakade av solens strålningar. Vi befinner oss sedan 70 tillbaka i ett mycket intensivt skede i solens utveckling där intensiteten och mängden energi från solen ökat avsevärt. Det är dettav som nu orsakar de klimat förändringar vi kan se runt omkring oss. De av er som vill lära er mer om detta kan htta mängder av information inte minst från Danska grönlands is forskare på nätet. Detta är dock resultat och insikter som det är helt omöjligt att föra ut i media. Ett media som helt snöat in på detta med utsläpps faran och där all forskning relaterat till andra miljö påverkande faktorer än just växthus effekten helt stryps ned. De får altså inga finansiella medel alls till sin forskning samtidigt som media konsekvent vägrar att befatta sig med frågan. Istället altså sådant här trams.

Vi har i jordens historiska utveckling haft betydande och mycket omfattande klimatförändringar och dessutom i perioder betydligt större än dagens. En av de främsta orsakerna till varför vi människor har en så stor och välutvecklad hjärna är att vi under första delen av vår arts utveckling levat i regioner som konstant drabbats av stora miljöförändringar med bla omväxlande torka och översvämmningar med tillhörande brist respektive överflöd av föda. För att överleva i denna miljö har det krävts att vi kan planera för framtiden och försöka förutsäga genom att använda oss av tidigare erfarenheter hur det kan komma att bli i framtiden. Neandertalarna visar senaste forskning hade inte dessa egenskaper att kunna ta lärdom av tidigare erfarenheter för att sedan använda dessa och planera för en oviss framtid. När deras miljö - istiden - försvann, försvann med detta även de som art.

För övrigt är, som ni kanske redan kunnat utläsa av den senaste informationen som nu florerar inte minst kring vitamin D, solen inte bara en värmekälla för oss människor. Solens elekromagnetiska strålar påverkar hela vår biologi ända ned på gen nivå. Att vistas ute i solen är för oss människor som att programeras av naturen. D-vitamin som skapas i vår hud när solen strålar, påverkar våra gener och vävnader.

Se även här en annan kvasi vetenskap dvs den om att vi människor skall undvika solen. Låt inte solen bränna dig räcker som rekommendation i synnerhet för de som har en genetisk disposition (lödlätta osv) för hudcancer.

"Kor är inte riktigt så stora klimatbovar som de har beskyllts för att vara. Läckaget av klimatgasen metan från flytgödsel är bara en fjärdedel av vad det värde som FN:s klimatpanel har angivit.

Forskaren Lena Rodhe blev lite överraskad över resultaten, att flytgödseln bara stod för en fjärdedel av det värde som har angetts för Sverige som schablon. Förklaringen är att klimatet är kallare i‑stora delar av landet än vad schablonens värden grundar sig på.
Metanavgången är större när det är varmt.

Mest metan kommer från andra ändan av korna – deras rapar. Men de mer precisa siffrorna frän gödsellagringen lyfter av lite skuld från de svenska korna, och det svenska jordbruket. Och mer finns att göra."
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2694529.svd

Influensaepidemi och D-vitamin
"En kort tid senare publicerade en grupp vetenskapsmän från University of California en märkvärdig rapport i den prestigiösa tidskriften Nature. UCLA gruppen bekräftade två andra färska studier, som visade att ett naturligt förekommande steroidhormon - ett hormon som de flesta av oss tar för självklar - var till sin effekt ett potent antibiotikum. Istället för att direkt döda bakterier och virusar ökar steroidhormonet ifråga kroppens produktion av en remarkabel grupp av proteiner som kallas antimikrobiska peptider. De två hundra kända antimikrobiska peptiderna förstör direkt och snabbt cellväggarna i bakterier, svampar och virus inkluderande influensaviruset och spelar en nyckelroll i att hålla lungorna fria från infektion. Det steroidhormon som visade dessa märkvärdiga antibiotiska egenskaper, var helt enkelt det gamla välkända D-vitaminet.

" "För fyra år sedan blev jag övertygad om att D-vitamin är unikt i “vitaminvärlden” i kraft av tre fakta. För det första är det den enda kända försubstansen till det potenta steroidhormonet Calcitriol eller aktiverat D-vitamin. De flesta andra vitaminer är antioxidanter eller medfaktorer i enzymreaktioner. Aktivt D-vitamin - liksom alla steroidhormoner aktiverar genomet, kopplar av och på proteinproduktionen, alltefter det att kroppen behöver. Det betyder att D-vitamin reglerar den genetiska styrningen i hundratals vävnader överallt i kroppen. Det betyder att det har lika många potentiella aktionsmekanismer som gener som det aktiverar."
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/04/influensaepidemi-och-d-vitamin.html

Vi står inför en period med väsentligt lägre genomsnitts temraturer
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/03/styr-solens-flackar-jordens-klimat.html

Inga kommentarer: