torsdag 23 april 2009

Svenska elbilen - en bluff

Hmm, låter som om någon har lite att förklara här. Man kan bara hoppas att allt handlar om något missförstånd. I synnerhet i dessa neddragningtider i västsverige och efter gårdagens besked från Volvo är det just denna typ av nyhet som vi inte behöver. Om detta skulle visa sig vara mer eller mindre falsarier så är det dock allvarligt. Tills att motsatsen är bevisad så håller vi dock tummarna för detta projekt.

Svenska elbilen - en bluff
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\04\23\334398&sectionid=BilMotor

Sedan när vi ändå är inne på detta med vårt skötebarn el marknaden så kan jag inte låta bli att kommentera detta EU utspel om det svenska kraftnätet. Vid första påseende av detta utspel kan man få intrycket av att sverige straffas för att vi ha billig el och exporterar? Om så är fallet är det nu definitivt dags att sätta yxan i allt vad elsamarbete med kontinenten heter.

Har förståelse för att Ryska Gassprom snart har gett helt upp vad gäller gas leveranser och priser till Europa. Vad hände med det ekonomiska begreppet komparativa fördelar? Är detta något EU nu avser att avskaffa? Hur skall eg kontinenten nu eg få sin framtida energi försörjning säkrad? Återigen, denna fullständig tossiga ide om att Sverige har något som helst att tjäna på ett utveckat och utökat energisamarbete med kontinenten är komplett galenskap.

EU-kommissionen: Svenskar har för billig el
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\04\23\334436&sectionid=Dinapengar

Ryssland och Kina etablerar strategiskt energi samarbete
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/04/ryssland-och-kina-eteblerar-strategiskt.html

It's electrifying!
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/03/its-electrifying.html

Inga kommentarer: