torsdag 23 april 2009

Handelsbanken ska växa i Storbritannien

Flute skriver och berättar om Englands prekära läge. Något vi även tidigare berört i denna blogg. Lite intressant var Flutes kommentar om Handelsbankens exponering i landet.

Rekordunderskott i Brittisk budget
http://flutetankar.blogspot.com/

Läser man följande intervju med den i December 2005 nytillträdde region chefen, Magnus Uggla så får man onekligen lite rysningar i kroppen. Eller vad sägs om följande expansions strategi:

"- Vi har till exempel tittat på så kallade building societies. Det finns tre börsnoterade som inte är helt billiga, sedan tillkommer budpremie. "

eller

"Antalet anställda har ökat med 20 procent under årets första nio månader. Utlåningen ökade samtidigt med 39 procent till 1.542 miljoner pund och privatutlåningen stod för cirka 20 procent.

- Vi satsar på att öka andelen privatutlåning för att balansera riskerna. Vi är exponerade mot fastighetssektorn, både genom företags- och privatkunder, säger Magnus Uggla.

På standardiserade bolån i England är marginalen cirka 50-100 punkter men Handelsbanken arbetar mer med skräddarsydda lösningar, ofta för kunder som har många fastigheter. Att privatpersoner köper fler bostäder för att hyra ut i England, så kallad Buy to Let, driver på spekulationer om en fastighetsbubbla men Magnus Uggla tycker ändå att risken är begränsad.

Visserligen varnade OECD nyligen för att den engelska bostadsmarknaden är övervärderad, men många här i England talar nu om att priserna börjar röra sig sakta uppåt igen."

Handelsbanken ska växa i Storbritannien
http://www.privataaffarer.se/nyheter/200512/handelsbanken-ska-vaxa-i-storbritannien/index.xml

Och ett år senare:

SHB ökar takten i England
Handelsbanken ökar tempot i England. 14 nya kontor kommer att öppnas i år mot sex förra året. Och de engelska kunderna blir allt viktigare för banken. Inom en femårsperiod kan Handelsbanken tjäna så mycket som 1 miljard kronor om året i Storbritannien.

Utlåningen ökade med 67 procent, inlåningen med 18 procent under 2006, då det också tillkom sex nya lokalkontor. I år planeras uppemot 14 nya kontor – närmast att öppna är Doncaster, Brighton, Bath och Exeter.
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007\03\05\7191&sectionid=

Fortsättning följer..

Inga kommentarer: