måndag 13 april 2009

Utkastad från fina klubben

Det hävdas ju frekvent och ofta att vi människor i väst lever i en demokrati. Ibland glimmar det dock till när förlåten lättas på och allmänheten inser att bakom all retorik och proklamationer det finns något som kan betecknas som realpolitik. När högtravade moralkakor om jämlikhet, solidaritet avlöses av tydliga bevis för motsatsen. Nuvarande LO ordförandens framfart i styrelserna är ett sådant tillfälle, social demokratiska partiets agerande för att skylla sina tillkortakommanden i sin tur på dessa är ett annat.

Turerna kring FRA lagen är ytterligare ett sådant konkret tillfälle när opinionen så till den milda grad motsatte sig förslaget att det var tvunget att ta det tillbaka men där ändå vår underrättelse organistion SÄPO fullt ut vad det verkar kör på och tillämpar dessa tekniska möjligheter enligt principer som alltså inte godkänts av de folkvalda.

Eliten bevakar dock sina intressen och positioner och det är inte samma sak som verklig demokrati. Demokrati handlar allt mer om att vi tillåts välja mellan två val som pepsi eller cola, McDonalds eller Big Burger, färdiga tillrättalagda men där istället i realiteten fria val borde handla om val mellan naturlig fisk, ekologiska ägg eller kött från gräsbetare snarare än industrins erbjudanden.

Så blir det nu inom allt fler områden där vi i allt högre grad erbjuds i stor sett samma val under förespegling att vi har möjlighete att välja. Är det någon idag som eg kan skilja en social demokrat mot en moderat åt vad gäller de åsikter de för fram i politiken? Jag menar det handlar bara om gradskillnader i ett mittens rike där alla tycker lika.

Annars ett av de märkligare inslagen i hur eliten och då den verkliga topp eliten i världen agerar åskådliggörs av det årligen återkommande möten som sker i Kalifornien under regi av den super exklusiva Bohemien Club. Inte minst är den synnerligen bisarra ritualen "The Cremation of Care" som översatt till svenska skulle bli något i stil med "kremeringen av omtanke"och som dokumenterats på film av journalisten Alex Jones.

I realiteten sker här ett offer inklusive uppspelning av vad vi hoppas är inspelade, fejkade döds ångest skrik från offret när alltså världens eliter iklädda fotsida ku-kux klan likande dräkter tillber en gigantisk sten uggla.

Att detta är hemligt, försegått sedan mitten av 1800 talet gör ju inte direkt saken sämre. Inga utomstående tillåts komma in där hemligheten och sekretessen är i det närmaste total. Vad f.. gör dessa människor, vad håller de eg på med? Vissa av dom är "folkvalda" där många som kommer att bli nästa omgång "folkvalda" visar sig ha närvarat på just dessa evenemang andra representerar topp eliten inom näringsliv, finans, banking, forskning, media och militär.

Intressant att nu detta omnämns även i svensk media.

"Gammaldags undersökande journalistik i lyxförpackning bjuder Vanity Fair på i nya numret (och på nätet) när veteranskribenten Alex Shoumatoff kryper in till exklusiva Bohemien Clubs årsmöte genom ett hål i stängslet.

Bland tusenåriga kaliforniska redwoodträd (som deltagarna kissar på) träffas idel konservativa herrar ur USA-eliten. Bland de 2500 medlemmarna finns George W Bush, Donald Rumsfeld, Henry Kissinger och ett helt gäng med efternamnet Rockefeller.

Efter en timmes minglande avslöjades Shoumatoff, fördes till närmaste polisstation och fotograferades av lokaltidningen San Fransisco Sentinel. Hans text är mycket giftig."

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2725971.svd

Läs hela reportaget i Vanity Fair
http://www.vanityfair.com/style/features/2009/05/bohemian-grove200905?currentPage=1

THE DARK SECRETS OF BOHEMIAN GROVE
Cremation of Care ritual, in which the clubs mascot is burned in effigy to an owl god (Moloch), symbolizing a freedom from care.
http://www.geocities.com/northstarzone/BOGROVE.html

Sedan finns faktiskt än mer bissara tilldragelser ex det sk "Skull & Bones" som flera av USA presidenter visat sig vara medlemmar i.
http://www.crystalinks.com/skullbones.html

Många av deltagarna i dessa evenemang, riter och sammankomster uppger sig, i alla fall officiellt vara kristna. Hur detta rimmar med med dessa värderingar är i alla fall för mig en gåta. Att det är samma grabbar som har kontrollen över avtryckaren till kärnvapnen gör inte direkt min nattsömn bättre. Att upptagna män som dessa sedan har tid att ägna sig åt denna typ av evenemang är en annan fråga. Klart är att de måste se detta som prioriterade, viktiga och nödvändiga tilldragelser. Frågan är bara - varför?

Moloch
http://www.pantheon.org/articles/m/moloch.html

Inga kommentarer: