torsdag 23 april 2009

En lus på folkets kropp

Peter "proppmätt" Wallenberg ryter till ang regeringens syn på bonusar inom näringslivet och Wallenbergs svären. Någon slags markering försöker denna gamle man nu göra. Tidigare i Wallenbergs gruppen sade alltid Wallenbergarnas överhuvud att man inte betalade bonusar till sina chefer då de förväntades göra ett bra jobb i alla fall givet de höga löner de sitter med. Dessutom ansåg man att riskerna med bonussystem var betydande då man med dessa så uppenbart kan hamna i en situation där dent blir svårt för en företagsledning att skillja på kortsiktiga personliga vinst möjligheter och det som i realiteten är bra långsiktigt för bolaget och verksamheten.

Detta ändrades dock med med Peter Wallenberg som av sin far fö ansåg lätt imbicill och av denna anledning mer eller förvisades till Afrika som säljare för ett av bolagen. Att Peter Wallenberg inte haft särdeles mycket koll visar inte minst turerna tidigare kring SEB då i realiteten banken fär några decennier faktisk var mycket nära insolvens, satsningen i Tyskland såväl som Baltikum. Inte heller har turerna kring de höga profiler bolaget haft i sin ledarkrets ffa kanske Barnevik och Palmstjerna där bägge dessa så flagrant offrats av ägarna stärk Wallenbergarnas varumärke. Att Peter Wallenberg talar i egen sak ang bonusar och att är den som här har något att försvara är även detta högst uppenbart.

I en situation där nu svenska kronan offras på den svenska export industrins altare och där i realiteten svenska skattebetalare finansierar detta genom allt lägre framtida köpkraft och minskande avkastning på besparingar är det just Wallenbergs export bolag som drar största vinstlotten av.

Så alternativet Peter Wallenberg du skall överväga - antingen tvingas även du och dina bolag gå igenom det stålbad som en Euroanslutning skulle innebära där det istället för dessa ständiga valuta fördelar bekostade av det svenska folket blir upp till företags ledningen att bevisa sin kompetens eller så ser ni till att sköta era interna angelägenheter på sådant sätt att det inte uppenbart motverkar det svenska folket bredvillighet att ställa upp på detta.

Systemet där man tar pengar från skattebetalare för att garantera, betala dessa till banker för att dessa sedan skall betala ut pengarna till skattebetalarna igen är i realiteten det som nu i princip alla OECD länder försöker implementera. Lika infantilt dumt som detta i realiteten är lika viktigt blir det då att i alla fall ett minimum av ödmjukhet visas av de intressen som ex Wallenbergare som är de som inte bara tjänar bäst på upplägget utan dessutom betalar minst.

Så frågan vem som är en lus på vem kan man nog diskutera vidare. Klart är att vi nu till den redan sedan tidigare digra listan på Peter Wallenbergs tillkortakommanden nu även kan lägga till epitetet - fullständigt tondöv.

”Regeringen har en del löss på den egna kroppen”
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2779803.svd

Inga kommentarer: