fredag 3 april 2009

A New World order is progressing

Gordon Brown säger faktiskt ca 2:50 in på denna presentation att "A New World Order Is Progressing", ordagrant. Vad detta betyder i realiteten och med globaliseringe på högsta växel framåt blir ju inget annat än nationalstaternas eleminering. Eller vad eg är a new world order? Borde inte någon be Gordon defeniera vad som i realiteten avses med detta begrepp? Typ en PPT slide med 10 bullets eller liknande?

Klart är att IMF får mer kulor och förväntas att nu börja agera som en världens centralbank, stimulera länders ekonomier etc.

Annars så kan man ju fantisera hur snacket bland delegaterna går inför en sådan här presentation. Kanske något liknande "hörrö Gordon nu gäller det att du hinner med att rabbla upp alla nyckelord som vi måste ha med och detta inom 3 minuter och 30 sekunder. Vi måste ha med tillväxt det är viktigt. Bröd och skådespel sa vi under Roms glada dagar men nu är det "tillväxt" som är key. Annars kan folk bli oroliga om vi inte har tillväxt. Säg gärna därför tillväxt några gånger för säkerhets skull. Sedan måste vi ha med "miljön" och ny förnyelsebar energi, sattsningar på de fattiga, vi jobbar tillsammans, fri handel, en global värld behöver nya globala lösningar, vi skall fixa jobben och bygga upp tillit och undvika alla framtida kriser.

Sedan lägger du in detta med "new world order" mot slutet så att Rockefeller, Rotscheild och Soros vet att vi jobbar på och vi kan få löneökt, även om ingen av kreti och pleti därute fattar vad det är vi egentligen snackar om. Men säg det bara en gång så där lite i förbifarten så att ingen börjar fatta misstankar.

Gordon hinner du med allt detta på dessa minutrar? Glöm för guds skull sedan inte att säga att vi är eniga "The world came together " låter tjusigt börja med det och att vi kommer att fixa till att reformera världens finans marknad.

Vi ses i baren!
PS. Gordon - fråga gänget i kväll varför det skall bli bättre denna gång med med centralisering, ökade mandat för IMF osv när vi använde samma argument dvs finansiell stabilitet för att införa ex FED i USA 1913? Argumentet som vi använde för att motivera att skapa FED var ju att detta skulle öka den finansiella stabiliteten. Men blev det inte helt tvärt om?

Räddningspaket för världsekonomin
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/webbtv/artikel_2688307.svd

1 kommentar:

Pack ice sa...

Hahaha - träffsäkert!

MVH