lördag 18 april 2009

Livsmedelsverket avslöjat – och pressen tiger!

Ger onekligen en bra bild av hur media idag fungerar och hur industrins intressen alltid är det som tillvaratas i alla lagen, allt medans lurendrejeriet fortsätter.

Nätdelare tilldöms skadestånd i en storlek vi aldrig någonsin tidigare bevittnat inom svenskt rättsväsende samtidigt som ex livsmedels industrin med Livsmedelsverkets goda minne fortsätter att lura oss konsumenter och ger oss produkter som de genom fusk och mygel ersätter naringsämnen med luft, vatten, tillsattser.

"På senare tid har medvetenheten hos allmänheten i kostfrågor ökat betydligt, och man har allvarligt börjat ifrågasätta SLV:s inställning till fett. SLV:s experter har då tagit fram en lista på 72 olika "kvalitetssäkrade" studier, som entydigt skall visa att det mättade fettet verkligen utgör en fara för folkhälsan. De har lagt ut den listan på sin hemsida.

När nu en grupp på tolv välmeriterade forskare och läkare har undersökt samtliga i listan upptagna studier, finner man att två (2) av dem möjligen kan anses stödja SLV:s uppfattning om mättat fett. De övriga sjuttio (70) är antingen helt irrelevanta i sammanhanget eller visar t.o.m. att mättat fett är nyttigt.

Det minst sagt anmärkningsvärda resultatet av undersökningen presenteras i en artikel i "Dagens Medicin" den 8 april 2009. Eftersom artikeln innebär ett påstående om att SLV under flera decennier utfärdat råd och riktlinjer som varit baserade på en grov missuppfattning, så kunde man förvänta sig ett visst intresse i media för avslöjandet.

Så vitt jag kunnat upptäcka är det dock endast Uppsala Nya Tidning som ens omnämnt saken, vilken rimligtvis borde ha förorsakat större uppståndelse än mycket annat som under den senaste tiden torgförts med stora rubriker. Själv har jag skrivit ett stort antal texter - både av typen insändare och mer genomarbetade artiklar - för att göra tidningarnas redaktioner uppmärksamma på inslaget i "Dagens Medicin" och de slutsatser man tvingas dra av det. Än har jag inte ens fått någon bekräftelse på att man mottagit mina texter."

Livsmedelsverket avslöjat – och pressen tiger!
http://www.newsmill.se/artikel/2009/04/16/livsmedelsverket-avslojat-och-pressen-tiger-6

Livsmedelsverket avfärdas i Dagens Medicin
http://www.kostdoktorn.se/livsmedelsverket-avfardas-i-dagens-medicin

Fusket med vispgrädden
http://www.kostdoktorn.se/fusket-med-vispgradden

Inga kommentarer: