I denna debatt talas det inte om miljö effekten av att äta importerad frukt från andra sidan värden och under icke säsong.
Annars undrar undertecknad om det eg inte är Kristin Kaspersen som Boman refererar till angående att ha en attraktiv förpackning och vara söt. Hon ställer dock en synnerligen relevant fråga - behöver vi "extra" socker när allt vi äter inklusive kött och charkuterier tillsätts socker? En fråga Boman duckar.
Sedan Boman - fel, fel, fel att hjärnan behöver socker. Istället är det så att kroppens tillflöde av energi, vid ett uteslutande av kolhydrater, får all den energi den behöver ex för hjärnan via omvandling från protein vi sk ketoner. Nobelpristagaren Hans Krebs brukade säga att detta i realiteten är ett normaltillstånd, det var ett normaltillstånd för jägare-samlarfolken och så vidare. Hjärtat såväl som hjärnan går mycket gärna på ketoner. Mycket tyder dessutom att dett är ett överlägsnare bränsle för vår kropps organ är glykos/socker.
Debatt: För och emot frukt
http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.977358&renderingdepartment=2.34562
”Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt”
http://www.dn.se/opinion/debatt/livsmedelsverket-morkar-att-du-blir-fet-av-frukt-1.857034
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar