tisdag 12 maj 2009

Vancouver out

Här är sammandraget av det som blev Vancouvers sista match i slutspelet. När man ser detta inser man hur nära man eg var att klara ut detta i denna bortamatch. Sedins utjämning till 3-3, tätt följt av Sundins 3-4 som efter det att Chicago utjämnat till 4-4- återigen följed av ett Sedin mål 4-5 men sedan tappade man detta för att till sist förlora med 7-5.
http://www.nhl.tv/team/console.jsp?hlg=20082009,3,246

Team Ovechkin lyckades med näppe krypa ur Team Cosbys grepp borta för att utjämna till 3-3 i matcher genom att vinna borta med knappa 4-5. Pittsburg hade dock leding vid två tillfällen och möjlighet att slippa en sista och avgörande match. Onekligen en stor moralisk seger för Washington. Bäckström poänglös i denna drabbning dock. Cosby ett mål och Ovechkin en assist.
http://www.nhl.tv/team/console.jsp?hlg=20082009,3,226

I kväll är det dags att se on Boston respektive Detroit kan klara att skicka ut Carolina respektive Anaheim.

Carolina med storheter som Erik Staal och finske succemannen Jokinen men dessutom tidigare Stanley Cup vinnaren med Carolina 2005/2006 backen Nicklas Walin, återigen en hockey krigare från Norrland, Boden närmare bestämt. Älste grabben som varit på flera Luleå Hockey sommarläger är faktiskt fotograferad tillsammans med nämnde Wallin i en porträttbild. En bild som kanske tom kan bli värd någe om team Wallin tom tar hem en andra buckla? Annars måste familjen Staal vara någonting aldeles speciellt där fyra grabbar alla spelar hockey varav de tre älsta i NHL och den yngste i Ontario Hockey League's Sudbury Wolves. Det lär ha varit så att Pappa Staal (nej inget svenskt påbrå här utan istället Holländskt) byggde en aldeles egen hockey rink till sina grabbar ute på vischan. Antar att igen av dessa grabbar altså kunde klaga på istid?

I Boston hittar vi en assisterande lagkapten i P. J "Pebben" Axellsson fd Frölunda samt en annan sverige kändis Slovaken Zedno "två metersklubban" Chara, förövrigt idag Bostons kapten. Boston som inte har särledes många stjärnor tror jag kommer att satsa på en extra spelförstörande tom smutsig hockey ikväll, allt för att störa Carolinas spel maximalt. "Pebbens" defensiva kvaliter kan nog komma extra väl till pass en kväll som denna.

Detroit med 8 svenskar, en halv svensk (Mario Hossa efter sin tid i Mora) och en Finne (Filppula) har gyllene läge att nu skicka ut Finsklaget Anaheim som har en del riktiga ringrävar som Neidemeier, Selanne för att inte tala om över jävlige Chris Pronger som i denna hemma match kan komma att bjuda upp till rejält motstånd.

Allt som allt svårtippat men grundtipps Detroit vinner sin bortamatch respektive Carolina sin hemma dito.

Inga kommentarer: