fredag 15 maj 2009

NHL 5/15

Nattens NHL duvningar gångna natten gav Detroit hemma segern med knappast möjliga marginal mot Anaheim med 4-3. Detroit ledde "konfortabelt" med 2-0: När sedan Sellane reducerade för Anaheim till 2-1 kom Detroit tillbaka med Samuelssons 3-1 lyckades ända Anaheim jobba sig tillbaka från dessa ständiga underlägen ända till 3-3. Aneheims 3-3 reducering kom efter det att Jonatan Eriksson gav en felpass orsakad av en på isen kvarlämnad klubba. Inte förrän ca 3 min kvar på matchen lyckades Detroits Cleary definitivt sätta det som blev slutresultatet.

Man får nog säga att Detroit klarade sig vidare med minsta möjliga marginal men härlig hockey onekligen och nu väntar Chicago på Söndag, ni vet dom som senaste eliminerade Vancouver ur serien. Skall bli väldigt spännande att som en värdemätare här se hur Detroits rutinerade lag maskin kommer att klara av Chickagos ungdomliga, oerfarna men ambitiösa och energiska "spelande med mycket hjärta" lag.

Ni vet väl att Nicklas Lidström Detroits kapten sedan ett år tillbaka är den förste icke transatlant någonsin att segra som kapten med sitt lag i Stanley Cup? Denna historiska händelse hände förra året och med detta har den tidigare "förbannelsen" att lag med Europeiska kaptener i NHL aldrig kan ta hem bucklan definitivt brututs. Kan det nu tom komma att bli två år i rad?
Jag tror att det kan finnas stora möjligheter till detta och jag tror även att laget kommer att kunna klara av Chickago.

Här kan man dels se match sammandraget på video och även läsa en sammanfattning.
http://www.nhl.com/ice/recap.htm?id=2008030237&navid=DLNHLHome

Hurricanes besegrade borta Boston på övertid med 2-3. Med bara någon minut kvar på OT så fick man in segermålet i vad som var en inte särdeles välspelad match med oj så tät och spännande. Det belv fullständigt tyst i Bostons fullsatta arena när väl Hurricanes satte segermålet. Högst hördes lagledningens jubel.

Nu möter Hurricanes Pittsburgh på Måndag i nästa omgång och där undrar jag om det denna gång inte kan komma att bli stopp? Det blir Erik Staal 24 år, mot brodern Jordan Staal. En riktig familjedrabbning således, där garanterat nu familjen Staal kommer att få en medlem i årets NHL final.

http://www.nhl.tv/team/console.jsp?hlg=20082009,3,217&fr=false

De lag som nu vinner kommande omgång är altså i final. Frågan är vilka blir finallagen? Detroit Pittsburg skulle vara något det. Kanske blir det så och frågan är då om Pittsburg kan klara av Detroits tekniska men ändå så fysiskt malande spel i 7 omgångar? Visste ni föresten att Cosbys största idol hetet just Lidström?

Inga kommentarer: