lördag 20 december 2008

Vi skall befria er (från er olja).

Det fanns dom som protesterade mot krigshetsen mot Irak och framstående Brittiske politikern Robin Cook avgick då han ansåg att det var fullständigt felaktig politik för England att ge sig in i Irak. Svenske Hans Blixt är den man som efter en lång och lysande FN-karriär ledde FN:s inspektion av massförstörelsevapen. Han var enligt de flesta den enda som hade rätt i frågan kring den tidigare Irakregimens tillgång till massförstörelsevapen. Dessa åsikter fick han mycket skit för dock bla spred Cheney et all ryckten om att han skulle vara homosexuell. Kul killar det där. Men dom fick sitt krig och lyckades dessutom under två mandatperioder köra USA i botten.

Ironin är total när Al-Quaida som ju officiellt låg bakom 9/11 är en organisation skapad av CIA och framför allt Zbigniew Brzezinski som idag är representerar den verkliga makten bakom USAs nye president Obama.

Det spelar INGEN roll vem det är man släpar in till Wita Huset. Allt sedan FED skapades har det varit skitsövlar och den som tror att det kommer att bli bättre med Obama kommer att bli besviken å det grövsta.


”Av skäl som hade en hel del med USA:s regeringsbyråkrati att göra fastnade vi för den fråga som alla kunde vara överens om: massförstörelsevapnen”, berättade senare USA:s tidigare biträdande försvarsminister Paul Wolfowitz. Krigsivrarna använde anklagelserna om massförstörelsevapen för att prata omkull paragrafryttarna i den egna byråkratin – och opinionen."

"På ett asiatiskt säkerhetsmöte i Singapore 2003 gick Paul Wolfowitz ett steg längre i öppenhjärtighet. På frågan om varför Nordkorea hade behandlats annorlunda än Irak svarade Wolfowitz:”Låt oss se enkelt på saken. Den viktigaste skillnaden mellan Nordkorea och Irak är att vi i Irak inte hade något val. Landet flyter på ett hav av olja” (Guardian 4/6 2003)."

När sedan USA:s tidigare centralbankschef Alan Greenspan utkom med sina memoarer 2007 var han mycket kategorisk om motivet för Irakinvasionen: ”Det bedrövar mig att det är politiskt obekvämt att säga det alla vet: att Irakkriget till stor del handlar om olja” (Times 16/9 2007).

Vad handlar egentligen Irakkriget om?
http://hn.se/asikter/debatt/1.128284

"Bin Laden was, though, a product of a monumental miscalculation by western security agencies. Throughout the 80s he was armed by the CIA and funded by the Saudis to wage jihad against the Russian occupation of Afghanistan. Al-Qaida, literally "the database", was originally the computer file of the thousands of mujahideen who were recruited and trained with help from the CIA to defeat the Russians."
http://en.wikipedia.org/wiki/Robin_Cook

Ibland är riktigt stora blunders inga misstag det ser bara ut att vara så
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/ibland-r-riktigt-stora-misstag-inga.html

The road to hell is paved with good intentions
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/road-to-hell-is-paved-with-good.html

Inga kommentarer: