måndag 8 december 2008

EU tvärvänder om bankstöd

Det blir väl mer och mer uppenbart att denna centralstyrda bastilion i Bryssel som går under namnet EU är en samling intelligensmässigt mediokra och helt inkompetenta byråkrater. De ser till sina egna karriärer snarare än att bidra med verkligt värde.

Hur är man eg funtad när man haft så totalt fel att man måste göra helt om och samtidigt ändå har fräckheten att kritisera de som påtalat de totalt oacceptabla bristerna? När istället dessa byråkrater borde be om ursäkt för sitt valhanta agerande och tacka folkens verkliga representater i dett fallet ex vår svenske finansminister för att de genom dessa fått en lektion om hur verkligheten eg ser ut.

Det är ingenting annat än beklämmande med dessa revirpinkerier i kombination med inkompetens. Helt enkelt oförlåteligt. Avskeda dessa idioter men innan dess tvinga dom att be om ursäkt för de elände de ställt till med och att de inte klarat av den uppgift de var satta att ansvara för. Dessutom är det vi som svenska skattebetalare som är med och betalar dessa personers lön. Hur är det nu eg med direktdemokratin inom EU? Var finns de mekanismer som gör att vi kan föra vår talan mot dessa byråkrater och se till att de byts ut?

Historien har gång efter annan visat hur centalstyrd sydeuropeiskt byråkrafti baserat på planekonomi tänk allt sedan Romarriket, Frankerna, Påven, Solkungen osv bara lyckats med en sak och det är att skapa administrativt ineffektivitet och att gång efter annan har de dynamiska nor europeiska ekonomierna gjort sig fria (Teutenberg skogen, Lutter). Nu har vi denna gång frivilligt inlemmat oss i detta ineffektiva sydeuropeiska trams men snart faller detta korthus. Det går inte att hålla ihop så olika strukturer och ekonomier inom samma ekonomiska svär som den Grekiska med den Tyska eller Svenska med den syd Italiensak bara för att nämna några exempel.

Irriterande är dessutom länder som Frankrikes totala oförmåga att reformera sina ekonomier med följd att de fortfarande inte har lyckats reformera sina pensions åtaganden och inte heller klarar att ta undan sina hutlösa subdisier tilldet egna inneffektiva jordbruket. Samtidig som de kräver att hela EU under sommaren skall flytta till Strassbourg någon månad som en politisk markering. Varför två huvudkontor för EU och vad får vi som skattebetalare för extrakostnad av bara för att Frankrike skall kunna markera sin pondus och ståta som landet för EU sätet ?

Hoppas Anders Borg driver saken vidare och kräver en föklaring av Neelie Kroes för sitt utspel.

"Kommissionären riktade stark kritik mot den finansminister som hade talat om att EU-kommisionen har "en armé av byråkrater som försöker irritera medlemsländerna". Den hon syftar på är Sveriges finansminister Anders Borg som i tisdags sa att vi måste stoppa dessa "legioner av statsstödsbyråkrater".

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2008\12\08\315179&sectionid=Ettan

Borg, Bryssel och Törnrosa
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/12/borg-bryssel-och-trnrosa.html

Inga kommentarer: