fredag 5 december 2008

Bailouts for Cars not only Wall street?

Demokraterna vill inte ens idag utlova att de kommer kalla till en omröstning i kongressen nästa vecka för ett krispaket för bilindustrin i USA.Om man är så långt ifrån att man ännu inte ens bestämt om en omröstning ska äga rum så känns det som om GM är dömda, 6 mdr dollar måste fram inom 3 veckors, annars är det nog snart slut. Inte svårt att gissa att svenska bilintressen nu intensivt inte baraa bevakar hur detta fortskrider men ffa aggresivt skickar sina företrädare till Rosenbad med omnejd. Alt enligt devisen har man slarvat bort sina egna pengar har man rätt att få andras. Detta funkade för wall Street och Carnegie så varför skulle det inte gälla nu då för Hissingen och Detriot tycks man resonera.

Under tiden fortskrider byggandet i stockholm av Norra Länken bla en tunnel som skall gå underjord från Norrtull till Värtahamnen, vid Kungliga Tennishallen. Hela den här bygganationen med ombyggnationen av Norra station, karolinska komplexet lär gå på över 24 miljarder sek och vara ett av europas största pågående byggprojekt för tillfället.

Sägert bra för byggnads men vilken nytta skall vi ha av detta "lyxbygge" som vi kunnat klara oss utan i synnerhet när vi går enot en framtid med färre bilar och mindre olja. Tänk om dessa pengar istället kunnat sattsas på att bygga upp en ny elbaserad svensk fordonsindustri?

Even the Democratic leaders of the House and Senate who are in favor of help for the automakers have refused to commit to calling the outgoing members of Congress back next week to vote on an auto bailout.
http://money.cnn.com/2008/12/04/news/companies/senate_hearing/index.htm

Peter Schiff talking with Socialists on CNN 11/20/08
http://www.youtube.com/watch?v=l5TCdJO0d2o&feature=related

En framtida pressrelease att hoppas på
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/12/en-framtida-pressrelease-att-hoppas-p.html

Inga kommentarer: