fredag 8 maj 2009

Mat indoktrineringen total inte minst bland de små

Om det är något som vid det här laget är tämligen odiskutabelt är de positiva effekterna av att utesluta kolhydrater för att istället ersätta desssa med fett för de personer som drabbats av socker sjuka eller som man idag envisas med att kalla det Diabetes II. Etablisemangets intressen där livsmedelsindustrin såväl som läkemedels industrin lyckats infiltrera våra myndigheter som ansvarar för kostråden har inneburit nu att man ser över dessa kostråd och att tidigare bevisligen av industrin avlönade proffessorer och experter uteslutitst i arbetet med att utarbeta nya direktiv. Under tiden går tiden sakta allt medans Livsmedelsverket önskar minska fettintaget för våra barn genom direktiv för skolorna om lättmjölk och margarin istället för fet mjölk och smör. Det barocka är att de som indoktrinerar oss betalas av oss själva genom våra skattepengar.

Lägg till detta alla idrottande ungar som tutas i av sina tränare att de skall äta kolhydrater. Från ett hälsoperspektiv finns det inget som i realiteten skadar vår kropp och som ställer till sådan oreda i vårt metabolisitska system som att trigga igång insulinet, vilket exact är det som sker med en kolhydrats och fettsnål kost, med risker för att sedan dessutom hormonet kortison bränner ner de muskler du försöker att träna upp.

Indiktrineringen är fullständig och total.

Nya diabetesriktlinjer
http://www.kostdoktorn.se/nya-diabetesriktlinjer

En Timme för barn
Det blev så att jag gick direkt in på vad man ska äta mindre utav: kolhydrater - Vad man ska äta mer utav: naturligt fett, och att man ska minimera industrins tillsatser. Mellanstadiebarnen sa inte så mycket, de blev väl mest förvirrade - men högstadiebarnen protesterade. Det jag sa var ju helt tvärtemot vad de hade fått lära sig förut. Frukten, pastan etc. De tyckte nog att de trodde mera på det de hade fått lära sig förut.
Jag fick en känsla av den enorma pedagogiska uppgiften vi har framför oss. Att berätta för folket att nästan allt de har fått lära sig de senaste fyrtio åren har varit fel, och att motsatsen är rätt.

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/en_timme_f%C3%B6r_barn

Inga kommentarer: