tisdag 27 januari 2009

Livsmedelsverket

Jag vill inte ha en myndighet som talar om för mig vad jag, mina barn och min familj skall äta.

I takt med att Livsmedelverket fått mer att säga till om så har under dessa decennier fetman ökat, åldersdiabetes (heter socker sjuka eg) krupit allt längre ned i åldrarna och allt fler ffa barn till välutbildade paradoxalt nog uppvisar tendenser tom till undernäring (gäller ffa flickor).

När induistrin säljer på oss cellgiftet Aspartam, Cancerframkallande AZO färgämnen, transfetter, tillsatser i det oändliga och får oss att betala för luft och vatten i glass och charkuterier så tycker Livsmedelsverket att det är ok. Det som de inte anser är "bevisat" skadligt anser man sig inte kunna förbjuda. Att vi konsumenter tvingas betala för luft och vatten i manipulerade industri produkter rör dom inte i ryggen.

Tänk om de istället kunde motivera sin existens med att enbart godkänna sådant som var bevisat bra för oss konsumenter istället? Att underlätta för djurvänlig djur hantering, förenkla för mindre lokal produktion av våra livsmedel, slå ner hårt och effektivt mot fusk. Men de gör altså precis tvärt om.

Med vilken rätt talar Livsmedels verket om för mig vad jag skall äta när de inte på några vis har något som helst bevis att komma med att light produkter, nyckelshålmärk, fiberrikt ökar vår hälsa. Istället har livsmedelsverker med sina kostråd skapat en otrolig oreda i de flesta svenskars metabolistioska system och om de tillåts att fortsätta kommer det bli etter värre. Nu hög tid att helt stänga ned och sluta lyssna på denna helt onödiga myndighet.

I övrigt skulle undertecknad gärna på tu man hand och lite avskilt gärna diskutera kostråd med Kristin Kaspersen, she's hot..

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.824520

Fett och kolesterol är hälsosamt
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/01/fett-och-kolesterol-r-hlsosamt.html

Livsmedelsverket på offensiven - i Storbritannien
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/01/livsmedelsverket-p-offensiven-i.html

LCHF och Cancer och Cellernas andning
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/01/lchf-och-cancer-och-cellernas-andning.html

Kunskap är makt
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/kunskap-r-makt.html

Det farliga insulinet
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/12/det-farliga-insulinet.html

Good Calories, Bad Calories - Gary Taubes
Taubes's eye-opening challenge to widely accepted ideas on nutrition and weight loss is as provocative as was his 2001 NewYork Times Magazine article, What if It's All a Big Fat Lie? Taubes (Bad Science), a writer for Science magazine, begins by showing how public health data has been misinterpreted to mark dietary fat and cholesterol as the primary causes of coronary heart disease. Deeper examination, he says, shows that heart disease and other diseases of civilization appear to result from increased consumption of refined carbohydrates: sugar, white flour and white rice. When researcher John Yudkin announced these results in the 1950s, however, he was drowned out by the conventional wisdom. Taubes cites clinical evidence showing that elevated triglyceride levels, rather than high total cholesterol, are associated with increased risk of heart disease-but measuring triglycerides is more difficult than measuring cholesterol. Taubes says that the current U.S. obesity epidemic actually consists of a very small increase in the average body mass index. Taube's arguments are lucid and well supported by lengthy notes and bibliography. His call for dietary advice that is based on rigorous science, not century-old preconceptions about the penalties of gluttony and sloth is bound to be echoed loudly by many readers
http://www.amazon.com/gp/product/1400040787?ie=UTF8&tag=thespaofrea-20&link_code=wql&camp=212361&creative=380601

What if It's All Been a Big Fat Lie?
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9F04E2D61F3EF934A35754C0A9649C8B63

Inga kommentarer: