onsdag 21 januari 2009

Industrimat bakom din ohälsa

Här en uppmaning från Joakim Dettner:

"gör detta enkla 7-dagarstest: Testa att inte äta någon maträtt eller något mål som innehåller de fyra sädesslagen, pastöriserad mjölk, socker, raffinerat salt, processerad mat, snabbmat eller mat med smakförstärkare, konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser.

Dvs. ät frikostigt med kött och fett från valfri ekologisk källa, snåla inte med det ekologiska smöret, använd vilka grönsaker du vill i valfri mängd, de bär du gillar kan utgöra grunden för efterrätten, som kolhydrater kan du blanda mellan olika rotsaker (undvik dock för mycket potatis), quinoa och råris. Tänk på detta sätt både frukost, lunch och middag i 7 dagar. Svara sedan på denna fråga: -Hur mår jag i magen, kroppen, lederna, psyket och hur är min energinivå? Efter det kan du börja fundera på vad detta beror på. Lycka till ;-)!"

Just do it!

Industrimat bakom din ohälsa?!
http://jdettner.blogspot.com/2009/01/industrimat-bakom-din-ohlsa.html

2 kommentarer:

Kristofer sa...

Vad jag funderar på är brödet, alltså inte det man köper, vilket är skit. Utan det klassiska surdegsbrödet, det har ju funnits mycket mycket länge. Naturligtvis är det förstås en parentes i människans hela historia. Men i ett par tusen år som jag förstår har surdegsbrödet kompletterat maten. Mat som har varit ok fram till för en sisådär 100 år sedan innan den industrialiserades.

In the end we're all debt sa...

Du kan sälv göra en 2analys " av din kolhydrat tolerans. Se Paul Chek s bok "How to eat, move and be healty. Själv är jag som nordisk proteintyp i princip kolhydrat intolerant och bör vara restrektiv med ex potatis, vitt ris och bröd. Andra kan vara mer sydliga kolhydrattyper och där kan man relativt ha mer kolhydrater i sin kost.

Ett av problemen med spannmål annars är ju att de är från. Alla frön har ju egna gifter i sig. detta då de skall tjäna som reglöage för att inte helt ätas upp av djuren. Djur äter nogsamt bara vissa proportioner av växter i en maximal kombination som de naturligt känner av. Att alla sk välfärdsskjukdomar drabbade oss människor just i samband med att vi gick från at jaga till att odla kanske säger en del av våndan med att äta ex frön som spannmål?