lördag 31 januari 2009

Industrin bestämer vad som serveras våra barn i Skolan

Socialstyrelsen har ändrat sina kostrekommendationer för diabetes och nu rekommenderas GI-kost, eftersom det har haft bättre effekt än mediciner.

Livsmedelsverket fortsätter dock sitt korståg mot mättat fett och hänvisar till forskningen, när det istället är organisationer som Skolmatens vänner och andra företrädare för livsmedslindustrin som påverkat. Skolmatens vänner har ju haft ett stort inflytande på kostråden till skolorna.

Så här skriver Livsmedelsverket:"Om Livsmedelsverket skulle ändra på kostråden på så bräckliga grunder vore det ett allvarligt avsteg från vårt uppdrag. Vi måste basera de kostråd vi ger på en noggrann analys av hela det tillgängliga vetenskapliga underlaget. "

Vilken dubbelmoral! Livsmedelstillverkare är väl inte mer förtroendeingivande, tvärtom. Vinstintresset vinner över hälsoaspekterna.Visserligen måste man skilja mellan kostråd och bantningsmetoder, men det är ju konstaterat att GI- eller LCHF-kost både ger viktminskning och lägre blodsocker.

Man skall inte sätta någon tillit till Livsmedelsverket och allmänhetens förtroende för denna myndighet har fått en allvarlig knäck när fler och fler börjar inse dess täta kopplingar och samarbetet med industrin.

Se här lite info om den organisation som likt ulven i fåraklader påverkar vad vårt Livsmedelsverk ger för certifierade rekomendationer. Organisationen borde omedelbart byta namn till "Skolmat INDUSTRINS vänner, i samarbete med Livsmedelsverket" - Money talks!

Skolmatens Vänner
Skolmatens Vänner är ett samarbete mellan LRF och de bondeägda livsmedelsföretagen.
http://www.skolmatensvanner.se/skolmatens_vanner.php

Inga kommentarer: