torsdag 12 november 2009

Hit fick Reinfeldt lift av Wallenberg

Mysigt när man som finanseliten så där kan umgås utan insyn av offentlighet, journalister osv under flera dagar, umgås och tala ut om ex baltikum, kronan, kärnkraften med vår politiska elit. Nästan lika mysigt som när Wallenberg hade obegränsad tillgång till ex Gunnar Sträng och kunde komma och gå i korridorena som man behagade. En grej som jag är övertygad om man diskuterade i Ottawa är att Wallenbergarna sa nått i stil med " Fredrik det klart att vår gamla förtrogne och ständige Bilderberg medlemen kompis Bildt skall vara med i regeringen". Vår nuvarande skolminister, terriern och fd officeren Björklund var ju med nu senast i Aten men det har han inte varit särdeles bredvillig att diskutera.

Lika ovillig förresten som vår Riksbanks chef Ingves som även han är ute och far till höger och vänster där han och deltar på möten med andra centralbanks chefer, IMF företrädare osv utan några som helst krav på rapportering, protokoll förande eller kommunikation utåt till den bredare skattebetalande allmänheten. Trots detta så anser de attde skall ha fri tillgång till våra skattekronor.

"Fredrik Reinfeldt åkte i hemlighet tre månader före valet 2006 till den mytomspunna Bilderberg-gruppen på inbjudan av Investors ordförande Jacob Wallenberg. Resan skedde med Investors privatjet – till en kostnad av 1,1 miljon kronor.

När Fredrik Reinfeldt tog in Carl Bildt som utrikesminister i sin nya regering slog det ned som en bomb. Men nu kan SvD Näringsliv avslöja att han redan tre månader före valet reste tillsammans med Bildt till den så kallade Bilderberg-gruppens årliga möte som hölls i Ottawa, Kanada, i början av juni 2006.

Reinfeldts deltagande basunerades inte ut av moderaterna, och var inte omskrivet i svensk press vid tidpunkten. Bilderberg-gruppen brukar beskrivas som en av världens mäktigaste sällskap som sedan starten 1954 samlar företagsledare, politiker och andra makthavare. Mötena omgärdas av stort hemlighetsmakeri.

Investors ordförande Jacob Wallenberg sitter med i gruppens styrkommitté som representant för Sverige och får därmed nominera två svenska gäster. 2006 föll valet på Fredrik Reinfeldt, då oppositionsledare, samt Electrolux vd Hans Stråberg.

Dessutom var Carl Bildt speciellt inbjuden. Dessa fyra flög fram och tillbaka till mötet med ett av Investor delägt privatjet.

–Det var sedan tidigare bestämt att Jacob Wallenberg skulle använda flygplanet för resan. Han frågade om de andra ville följa med, och det ville de. De liftade kan man säga, säger Investors informationschef Oscar Stege Unger.

Investor, som yrkat skatteavdrag för resan, har till Skatteverket uppgett att kostnaden tur och retur var 1138000 kronor. Enligt Investor betalade Fredrik Reinfeldt 8000 kronor för sin del.

–Vår kostnad hade blivit lika stor oavsett om de följde med eller inte. Vi hade inget intresse av att bedriva någon sidoverksamhet på detta, säger Oscar Stege Unger. Investor drog av summan från sin kostnad i avdragsyrkandet.

De 8000 kronorna betalades av Moderaterna.

–Det motsvarar vad det hade kostat att flyga reguljärt samma sträcka, vilket är vår policy, säger Moderaternas presschef Sebastian Carlsson.

Carl Bildt hälsar via sin press- sekreterare att han inte vill kommentera om han betalade för sin resa. Skatteverket avslog Investors begäran med motivering att bolaget inte kunnat visa att resan var till nytta för verksamheten. Investor har överklagat beslutet."

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3787597.svd

Med ovanstående klart i minnet inser man här att Vad Peter Wallenberg i realiteten säger nedan är - "håll käft och gör som du är tillsagd".

En lus på folkets kropp
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/04/en-lus-pa-folkets-kropp.html

1 kommentar:

Farfar sa...

Man kan undra vad dessa af och von-herrar räknat ut för framtid åt sig. Förr var det torpare, bönder och hästar vaktade av knektar, som fick slita för dem, nu är det oljan. Kommer samma system tillbaka nu eller?