måndag 9 november 2009

Orc för realestate?

Ruric är ett fastighetsbolag som förvärvar, utvecklar, förvaltar, hyr ut och avyttrar fastigheter i Sankt Petersburg, Ryssland, med fokus på kommersiella lokaler med "attraktiva" lägen.

En av grundarna bör bolaget är Nils Nilsson som var med och startade ORC Software. ORC hade en fin resa och alla pengar (tror jag) Nilsson med detta kunde ta ut ur bolaget och givet sin exit för några år sedan plöjdes ned i Ruric istället.

Så här långt i alla fall har detta nog inte visat sig vara en särdeles väl timad ide. Ruric hade som högst en värdering över 350 kr ligger idag och slår under 15 kr sttrecket och kanske är på väg igen att få ytterligare en smäll ned.

Orc har visserligen tappat från sin tidigare ATH Q3 2008 runt 200 nivån till årsskiften ned till 70. Men sedan dess är trenden på uppåtgående och aktien ligger idag och handlas runt 140 nivån.

I teknisk mening är Ruric redan i konkurs, sade tidigare Morten Astrup, investeringschef på Storm Capital, och idag är bolaget handelsstoppat på börsen.

Commercial realestate är nog inte där man vill bara idag vare sig det är i det överhettade Asien eller i det överspekulerade USA. Frågan är hur fundamenta kan se ut framöver i St. Petersburg? För nya pengar kanske ett idag konkursvärderat bolag kan vara ett turn around case. Men är då commercial realestate i Ryssland där man vill vara? Hur som helst, för redan etablerade investerare i bolaget känns dock nog det hela vid det här laget i alla fall som rätt tröstlöst. Ett inte helt orimligt antagande är att Hr Nilsson längtar tillbaka till Orc?

Inga kommentarer: