onsdag 11 november 2009

STP går från klarhet till klarhet

STP stängde igår +21% på 0.75 vilket är årshögsta stängning. Nu kommer det snabbt och brutalt att gå upp mot nästa motstånd runt ca 1.12 och när väl även detta har klarats av är det C$2 nivån som gäller.

Strategi accumulera på dippar (som alltid kommer) men trenden solklart upp och stigande.

Blir spännande att se hur snabbt STP kan komma tillbaka till de nivåer vi hade tidigare straxt över C$4 nivån, dvs nu när man har all fundamenta i ryggen och inte bara som tidigare när STP mer var ett "förhoppnings" case.

Med fundamenta avses här i första hand STP specifika omständigheter allt ifrån det att man idag har rejält eget cash flow, det faktum att bolaget snart får tillstånd för McKay, att bolaget idag är omringat av intressanta aktörer där vissa (PetroChina) nyligen köpt in sig i samma bitumen trend som den som STP sitter på, att STPs med 85% oexpoaterade tillgångar sitter på en rejäl uppsida men även och verkligen icke att förglömma geopolitiskt såväl som PO fundamenta kommer from nu att kunna ge detta bolag allt mer råg i ryggen framledes.

Bolagets tidigare konkursvärdering kommer nu i mycket rask takt att ersättas med en värdering relevant för ett bolag som tjänar egna pengar och dessutom har stora möjligheter att signifikant öka sina reserver och framtida produktion. Detta dessutom i det geopolitiskt stabila och till USA gränsande Kanada där i takt med att Importen från både Mexico och Venezuela nu snabbt dyker måste ersättas med olja från just Kanada.

Söker du under "Etiketter" nedan på STP såväl som peak Oil så kommer du hitta massvis med backup för ovanstående påståenden.

Om den Kanadensiska oljesandens framtida betydelse
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/05/om-den-kanadensiska-oljesandens.html

Inga kommentarer: