fredag 20 november 2009

Nya media hittar nya vägar och konstellationer

Bo Zackrisson är ansvarig utgivare av tidningen "2000-talets Vetenskap" och tidigare för nu nedlagda tidskriften Medikament. Han var bla involverad i att avslöja hur läkemedels industrin systematiskt använder den akademiska världen, betalar proffessorer etc för att ge trovärdighet för sina produkter sk "green washing". Ett stort och viktigt ämne som jag inte tänkte gå in på just nu. Låt oss bara konstatera att det handlar om mycket viktig, grävande journalistik som Zackrisson ägnat sig åt unde många år. Han skriver även på sin blogg "Toxiska Epistlar" inte minst nu senast om ämnen som ex svin influensa vaccineringen.

I senaste numret av "2000 talets Vetenskap" hittar man något synnerligen intressant. En artikel skriven av allas vår favoritbloggare Cournucopia "Världens största bedrägeri – skillnaden mellan Bernie Madoff, bankerna och börsens pyramidspel" är namnet på hans krönika.

Se där hur nya media, bloggare tillsammans skapar nya dynamiska konstellationer. Skall bli kul att följa detta.

Zackrission var ju som bekant den som övertygade läkaren Annikla Dahlqvist att ge ut sin bok som i realiteten var avskrifter hämtade från hennes blogg.
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=boken

Hoppas Cornucopias nästa krönika på samma sätt kan belysa circusen med vårt "kära" gamla Vattenfall, dess avgående VD Josefsson genom en liknelse med Enron affären och Kenneth Lay.

Vi vet ju alla vid det här laget hur prisssättningen av dyr kol importerad el skapar övervinster på mer än 40 miljarder kr per år för el aktörer i Sverige. Övervinster som sedan Vattenfall använder för att köpa in sin i hög risk, fossildrivna och ekonomiskt dödsdömda Europeiska projekt. Enron hade en likartad fuffens prissättning på sin el som bekant.

mer om detta i nedanstående länk inklusive länk till Cornucopias blogg:

Nya 2000-Talets Vetenskap om svininfluensan ute nu!
http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/nya_numret_av_2000_talet

Hoppas även att Zackrisson skulle kunna få Dettner att skriva en krönika i sin tidning om de förlegade kostråden för dagens elitidrottare. Dettner är ju som bekant antagligen en av Skandinaviens, kanske tom en av världens mest innovativa, kunniga och dynamiska professionella kost-, livsstils-, kropp, styrketränings- och powercoacher utan band till vare sig livsmedels-, läkemedels- eller kemiindustri som står att finna.

En kompetens som sannerligen kommer att bli allt mer eftersökt i takt med att dagens sjukvård omformas till att istället handla om friskvård. Logiskt eller hur? dvs att man istället för att lägga ned alla samhällets resureser efter det att man blivit sjuk se till att man har de kunskaper som behövs för att inte bli sjuk.

Dettner kommer dessutom ut med en egen kokbok till våren . http://jdettner.blogspot.com/2009/11/lar-dig-laga-riktig-mat.html

Inga kommentarer: