onsdag 11 november 2009

Vattenfall säljer elnät för att investera

Vår vattenkraft som svenska skattebetalare redan finansierat och betalat flera gånger om skall vi behålla och vinsterna från denna förträffliga, förnyelsebara, miljövänliga el skall inte gå till Vattenfalls direktörer eller till att köpa mer kolkraft i Tyskland, Holland och inte heller kärnkraft i Tyskland eller England eller någon annan stans för den delen.

Vårt elnät som vi svenska skattebetalare redan finansierat och betalats av många gånger hitintills skall inte heller detta säljas så att vi skinnas ytterligare en gång och därefter sitter i klistret på monopol aktörer som ständigt höjer avgifterna så som vi redan har erfarenhet av och sett göras redan nu.

Vattenfall har redan köpt in sig i verksamheter i Europas som innebär i stort sett obegränsad risk. Vid ex en kärnkraftsolycka i Tyskland så kommer Vattenfall att ensam stå där med skadeståndskraven och saneringsuppgifterna. Tyskland har dessutom tagit ett politisk beslut att helt avskaffa kärnkraften så det kommer inom kort att handla om att fullständigt avveckla de verk som man köpt dyrt med svenska skattebetalares pengar och som dessutom redan i dag mest stått stilla.

Ett annat lysande köp av Vattenfalls ledning var att köpa ett Holländskt bolag som sitter på sinande fossil gas och olje tillgångar. Kortsiktigt, dyrt och dumt.

Och nu skall man in i England efter allt detta i syfte att bli en betydande aktör med Brittisk kärnkraft. Var ifrån är det tänk vattenfall skall få detta Uran? Ryssland?

Detta är ett gäng som helt tappas koncepterna och som ständigt upprepar samma kortiktiga tänkande och gör samma dyrbara misstag gång efter gång.

Och dessa herrar vill du bli ännu mer beroende av genom att köpa en elbil?

Vattenfalls planer på att sälja hela sitt svenska elnät, ska framgå av ett internt styrdokument. Enligt TV4 ska Vattenfalls VD Lars G Josefsson vilja få loss pengar för att Vattenfall ska kunna investera stort i brittisk kärnkraft. Men de uppgifterna vill Vattenfall alltså vare sig bekräfta eller dementera.
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3229529

Coal Demand Soars as Asian Economies Rebounds
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/10/coal-demand-soars-as-asia-economies.html

Inga kommentarer: