torsdag 12 november 2009

Sanna Ehdin om Svininfluensa och vaccinering!

Länk som går via Joakim Dettner (för att man alltid skall in och kolla vad denne man skriver på sin blogg så ofta som möjligt) till Sanna Edin (ni vet hon som skrev boken "Den självläkande människan") som skiver ett synnerligen välformulerat inlägg i influensa debatten. Några take aways som jag direkt ber er att reflektera över är ex:

"Visserligen sprids den mycket snabbt, men det är nu helt klart att svininfluensan hos det stora flertalet har ett milt förlopp - lindrigare än "vanlig influensa".

"Det var den ena sidan, den andra är att jag som immunolog menar att det bästa försvaret är ett starkt immunförsvar och att man skyddar sig mot själv smittospridningen. Tvättar händer, undviker smittoplatser, tar med handskar eller näsduk på dörrhandtag etc där virus kan leva i en till ett par dagar. Dessutom, om de nu vill vårt bästa så skulle de genast förbjuda allt socker, godis och andra produkter gjorda av sockerarter – eftersom socker är kraftigt immunsänkande. De skulle förbjuda härdat fett som är bland det mest inflammationsframkallande vi kan äta osv. Men detta görs inte, man upplyser inte ens om det. Inte heller ges några kost och näringsråd."

"Det är ointelligent att skrämma upp folk och bara ge vaccination som alternativ. Inte heller får läkare uttala skepsis mot vaccinationen, det har socialstyrelsen fastslaget. Jag som trodde "1984" var passerat, vi lever tydligen i en mer totalitär stat än vi tror."

"Här är en annan intressant aspekt – att svenskar blir så rädda när myndigheterna säger att vi ska göra något. Rädda för vad de hotar med och rädda för om vi inte är "till lags" och gör detta. Det finns en auktoritetstro och utbredd rädsla för att gå emot auktoriteter. Mitt råd är: fatta ditt eget beslut och stå för det. Myndigheterna är partiska

Det handlar om att blåsa liv i ett sjuksystem som redan spelat ut sin roll. Ju mer vi byggt ut sjukvården, desto sjukare har folk blivit. Sjukvård behövs, speciellt akutsjukvård – den är helt fenomenal. Men hela systemet behöver rivas upp och göras om från grunden där man integerar en helhetssyn och friskvårdstänkande i nuvarande systemet. Detta sker redan hos företagen, men tröga staten blir väl sista att tänka om!"

Men det finns fler..

http://jdettner.blogspot.com/2009/11/sanna-ehdin-om-svininfluensa-och.html

Inga kommentarer: