Återigen i denna analys sägs inte ett ord om det miljövidriga i att hantera frukt och grönt så att de transporteras ex från Egypten till vårt land. Men uppenbart är att det inte är vidare klimatsmart. Lägg till detta sedan dessutom det faktum att det i realiteten är 95-98% vatten och att det innehåller gifter, bekämpningsmedel och fettbildande fruktos i en salig blandning och man undrar varför vi så ihärdigt ständigt uppmans att äta frukt och grönt eller som det mer passande borde heta - förgiftat vatten.
"Livsmedelsverket har hittat rester av bekämpningsmedel i sex av tio stickprov på frukter och grönsaker man tog under 2007. Det är fler än föregående år och i fyra procent av fallen överskreds gränsvärdena. I 40 procent av de 1 525 proverna fanns rester av två eller fler bekämpningsmedel, också det en ökning. Sju procent av proverna innehöll rester av sju eller fler bekämpningsmedel, som mest hittades tolv medel i ett prov på egyptiska tomater.
Den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, undersöker hur olika ämnen verkar tillsammans i en så kallad coctaileffekt och om detta kan betyda en ökad risk för konsumenterna."
http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=8964
29 bekämpningsmedel på en paprika
Hälften av de frukter och grönsaker som testats av EU innehåller rester av bekämpningsmedel. Det är resultatet av en granskning som EU-kommissionen gjort. Studien som hittills är opublicerad, presenteras av Svenska Naturskyddsföreningen på DN Debatt. Värst är resultatet för vindruvor.
http://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=7010
Livsmedelsverket på offensiven – i Storbritannien
Livsmedelsverket ska upprätta en offentlig lista över de varumärken som är garanterat fria från ett antal särskilt kritiserade tillsatser. Ja, inte det svenska livsmedelsverket förstås, utan det brittiska (FSA).Det handlar om de sex färgämnen som misstänks kunna ge hyperaktivitet hos barn. FSA:s mål är att dessa substanser – E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129 – vid årsskiftet ska vara helt försvunna från den brittiska marknaden.
http://www.aktavara.org/news.aspx?r_id=7363
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar