onsdag 11 februari 2009

Startfasen

Har du egna barn, går dom i skolan fortfarande? Har du barn som är på väg in i skolan? Om du är det minsta intresserad i frågor som hur du på bästa sätt som förälder ser till att ditt barn får det de behöver inom skolans fyra väggar, om du tror att det på något sätt är viktigt med ditt föräldraengagemang, om du inte vet hur ditt föräldra engagemang på ett konsktuktivt sätt skall kunna inkorporeras i skolan så bör du definitivt engarera dig i dettanätverk.

Mitt förslag är att du kontaktar Lennart Mogren (se länk till Startfasen nedan) för en första diskussion om möjligheterna. Att institutionalisera det viktigaste vi har, våra barn genom att större delen av deras vakna tid överlåta dom till dagis, skolan och fritis på det sätt som görs idag rimmar mycket illa med de konkreta, mätbara erfarenheter av vad som i realiteten är det mest avgörande för hur väl barnen fungerar under sin uppväxt.

Skolan är idag baserad på ideal och tankegångar som nu är mer än 100 år gamla. Skolan är i djup kris och behöver reformeras i grunden. Detta är antagligen en av de viktigaste frågor du som människa idag kan engagera dig i. Gör det!

Så hjälper du barnet i skolan
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article34830.ab

Startfasen
http://www.startfasen.se/index.html

Kunskap eller Nyskap
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/kunskap-eller-nyskap.html

Infotainment
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/infotainment.html

Inga kommentarer: