torsdag 19 februari 2009

FEDs Hockey stick

Säger en del om volymen och mängden pengar som nu FED slänger in i systemet. Fortfarande dock och så länge som pengarna fastnar hos bankerna så kommer dessa pengar inte ut och omsätts.

Istället ökar deflations tendenserna så länge som alla dåliga lån försätter att riskera bankerna som med detta blir angelägna om att behålla pengarna själva istället för att få ut dessa i omlopp i form av nya krediter.

Nu kommer som det ser ut nästa omgång och det är inte som vi haft innan dåliga lån relaterat till privata husmarkanden utan nu sätter samma process igång relaterat till dåliga lån för kommersiella fastigheter. Celente har ju tidigare talat om denna process vi nu står inför i USA - and it aint pretty, depression and revolution, in the works.

Givet dessa kraftiga deflations tendenser så inte är det mängden pengar per se som skapar riskerar inflation givet att omsättnings hastigheten för dessa nu i princip och fortfarande är i stort sett lika med 0. Istället så kanske risken ligger i dollarn. När inte om usa står utan finansiärer till sin obligations bubbla och det är uppenbart att man endast och uteslutande kan finansiera sina underskott genom att trycka nya pengar så kommer dollarn att devalveras så mycket är säkert. Om detta kommer att synas gentemot världens andra sk fiat valutor är dock högst osäkert där istället dessas inbördes värdering from nu kanske kommer att succesivt gå ner mer eller mindre synkroniserat. Om fiat valutor inte avspeglar verkligheten finns det dock annat som gör som ex guld, silver eller den ultimata valutan olja.

http://www.youtube.com/watch?v=YDEe0Ai6lTM

Gerald Celente on Glenn Beck 10 Feb 09
http://www.youtube.com/watch?v=sFtePsHsUkA

Kronras draghjälp för svensk export
Kronan har aldrig varit svagare, men prognosmakarna spår fördröjd adrenalinkick för exportindustrinI går föll kronan till sin lägsta nivå hittills, mätt mot de viktigaste konkurrentländernas valutor.
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\02\19\325082&sectionid=Ettan

Money Supply, Velocity and confidence
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/02/money-supply-velocity-and-confidence.html

The mortage meltdown second wave
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/01/mortgage-meltdown-second-wave.html

Inga kommentarer: