onsdag 4 februari 2009

Lars-Erik Litsfeldt

Lars-Erik Litsfeldt själv tidigare diabetiker II patient lydde dietisternas råd, ökade ännu mer i vikt trots ständiga försök att motionera och ändra på sin kost men drabbades till sist när han var ute i motionsspåret av en liten hjärtinfark.

I det läget beslöt han sig att sätta sig in i detalj om våra kostråd, hur kroppen är uppbggd och fungerar. Resultatet blev att han efter detta gjorde tvärt om som de råd läkare och dietister tidigare givit honom. Han ersatte kolhydraterna med fett, tappade över 10 kilo utan att övt motionera och kunde slänga alla medeciner.

Han har tidigare skrivit två mycket bra böcker, som jag verkligen rekommenderar er att läsa om denna resa. Den första av hans böcker hette "Fettskrämd" den andra "Ät fet mat - bli frisk och smal".

Nu kommer inom kort hans tredje bok kallad "Diabetes. Inte. - Den naturliga vägen med LCHF " . Beräknad leverans vecka 8 2009.

Dessa böcker och Litsfeldt mycket stora engagemang och personliga erfarenheter har sannorligt varit en av de många vittnes mål som påverkat Socialsyrelsen att ändra sina rekommendationer.

Ex sparkade nye Socialstyrelse direktören Lars-Erik Holm den tidigare arbetsgruppen som hade myndighetens uppgift att utarbeta kost råd till just diabetiker då man ansåg att dessa hade en alltför "intim" och nära kontakt med livsmedelsindustrin. Så nära att det enligt Socialstyrelsen förelåg risk för jäv.

Litsfeldt i Nyhetsmorgon
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.819079

Diabetes. Inte. - Den naturliga vägen med LCHF
http://butik.pagina.se/fb_produkt.asp?art=9789172411692

"I en artikel uttalar sig adjungerad professor Vessby om val av matfett. Där rekommenderar
han margarin och fleromättade fetter. En adjungerad professur är i regel finansierad av näringslivet. Tyvärr har inte denna finansiering redovisats i artikeln, vilket i detta fall varit värdefullt och i enlighet med den redlighetstanke som annars präglar verkets arbete. Vessbys professur är till stor del betald av de stora margarinintressenterna Van den Bergh Foods AB, Carlshamns Mejeri AB samt Karlshamn Sweden AB
."
http://www.gunnarlindgren.com/

Inga kommentarer: