onsdag 17 mars 2010

Vegan propaganda på SvD

Tyvärr, tyvärr, tyvärr så visar det sig nu att det finns Veganer på SvD som inte drar sig för under bältet metoder som i realiteten ligger i nivå med de fysiska attacker som nu genomförts av Veganer i USA på författaren Lierre Keiths.

Det är Sarah Vinterlycka som är doktorand i Tema kultur och samhälle vid Linköpings universitet och som där skriver en avhandling om "föreställningar om matens naturlighet".

Hon recenserar här Keiths bok "Vaganmyten" på ett sätt som gör att man undrar om hon ens läst boken. Recensionen är så hård och fördömmande att det är solklart att fröken Vinterlyckas vegana preferenser lyser igenom.

Eller vad sägs om denna fullständigt otroliga formuleringen?

"Keith använder en retorik där hon upprepar om och om igen att allt hon skriver är sant och att det endast är från henne läsaren kan få reda på sanningen, vilket blir ytterligare ett trovärdighetsproblem. Varför skulle just Keith veta mer än all världens samlade expertis i frågor som rör näring, kost, medicin, jordbruk, kulturgeografi och antropologi?"

Vad menar fröken Vinterlycka - "endast från henne läsaren kan få redan på sanningen", vad i he..... får hon eg detta ifrån??

"Vegetarianer framställs konsekvent boken igenom som en homogen grupp bestående av naiva, okunniga, fanatiska ungdomar tillhörande en sektliknande rörelse som alla har en och samma vilja och tycker likadant i alla frågor."

Är inte detta bokens syfte att avslöja vegan myten? Sedan hur en recensent kan avförda en författare som själv varit vegan i över 20 år och som bevisligen har mycket att komma med bara genom denna erfarenhet med ett påståpende som detta är så otäkt vinklat att jag finner inte ord:

"Lierre Keiths ”Vegomyten” är en helt annan typ av bok. Här finns inga undersökande anspråk utan syftet med boken förefaller vara att presentera och argumentera för författarens egen syn på världen, miljöproblemen och människans kost."
http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/varken-hackat-eller-malet_4421289.svd

Som sagt en liktigt lågvattenmärke av SvD som på detta sätt släpper fram en "recensent" som uppenbarligen har en egen uttalad agenda. Håll nu ögonen på vad denna sk forskare "bidrar" med fortsättningsvis i sin sk "forskning". Hon anser sig tydligen vara expert i sådan omfattning att hon själv ensam kan avfärda eller styrka helt på egen hand åsikter som förs fram av andra. Jag i min enfald trodde att en recensents uppgift ligger i att recensera och inte döma? Men detta var så vinklat det bara går.

En recession som ligger i nåvå med denna vegan attack .
http://livinlavidalowcarb.com/blog/?p=7368

Här en något annorlunda recension där du dessutom hittar länkar till ytterligare tre stycken mycket utförliga recenssioner samt en länk till en högintressant intervju:

Lierre Keith’s The Vegetarian Myth (nu också på svenska)

Keith, Lierre - Vegomyten - Maten, rättvisan och en hållbar framtid

The Carbon Fields: How Our Countryside Can Save Britain
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2010/02/carbon-fields-how-our-countryside-can.html

The American Prarie
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2010/03/american-prarie.html

The amazing benefits of grass fed feat
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2010/03/amazing-benefits-of-grass-fed-meat.html

Giftrester ökar
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/05/giftrester-okar.html

Holländska paprikor är energitjuvar
Nästan 40 gånger mer energi pumpas in i paprikan än vad vi får ut när vi äter den
http://www.sr.se/EKOT/artikel.asp?artikel=3507016

Inga kommentarer: