onsdag 31 mars 2010

The Royal family in UAE

Det finns betydligt vidrigare illustrationer till denna händelse men jag väljer denna som mer går in på att konstatera problematiken och realiteterna.

Abu Dhabi Crown Prince's Brother Tortures Victim; the video was banned from yahoo and youtube. To view a short clip, go to http://www.uaetorture.com/
Sheikh Issa, brother of Crown Prince of Abu Dhabi and brother of ruler of United Arab Emirates tortures his business partner with help of police. Video was banned by Youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=p12-xL5oC_Y&feature=related

Denna video avslutas med frågan "how does the Royal family get away with torture?" Frågan nu och i samband med att kroppen av Sheikh Ahmed bin Zayed Al Nahyan, ansvarig för en av världens största sovereign wealth funds och dessutom halv-bror till Abu Dhabi's ruler hittats och givet de "metoder" som den kungliga familjen bevisligen använder sig av är om det tom skulle kunna vara relevant att istället fråga sig "how does the Royal family get away with murder?"

Naturligt vis är detta i hög grad i nuläget endast ett högspekulativt påstående men givet hur Adu Dhabi ledares broder hanterade en person som han ansåg hade fått honom att betala lite för mycket i en spannmålsaffär hur skall då inte en halvbror ansvarig för familjens investeringar och givet den finansiella härdsmälta kungafamiljen nu sitter i inte minst i Dubai då hanteras av samma familj?

Enda svaret för att verkligen gå till botten med detta får vi när fondens och Dubais böcker inte bara öppnas utan även gås igenom i detalj av vederbörlig och kompetent expertis. In the mean time - det är inget annat än indicier och spekulationer.

Abu Dhabi Wealth Fund Chief's Body Found in Morocco
http://www.youtube.com/watch?v=ATwXNqvGtKE

Intills dess i alla fall anser undertecknad att det med detta finns anledning nu att misstänka att situationen vad gäller Dubai och kungafamiljens investeringar är betydligt mer ansträngda än vad som hitintills antagits varit fallet.

Sedan - är det inte bra att människor som dessa kan ha Israel att skylla på i vårt och torrt? Bröd och skådespel insåg Romarna var det folk nöjde sig med och idag ges de Arabiska fattiga massorna Israel av tacksama Arabiska eliten som istället kan ägna sig åt depraverade nöjen och att helt på egen hand slösa bort alla ländernas tillgångar.

Inga kommentarer: