måndag 22 mars 2010

Det kommer att rostas kycklingar så det ryker

Vi talade tidigare här om det faktum att böcker kokas till höger och vänster och att det idag faktiskt är så att man inte längre kan lita på de siffror som presenteras vare sig det gäller, företags verkliga resultat, länders finansiella situation, arbetslöshet, penningmäng, inflation osv.

Givet att undertecknad dessutom sedan nu gott och väl 6 år tillbaka har varit övertygad om att vi står inför en annan verklighet relaterat till världens energi situation an vad som officiellt förespeglas och givet det som här under senaste decennier kommit i dagen vad gäller hur man rent försåtligt redovisar olje reserver på ett sätt som innebär att man decennium efter deceniumm har samma nivå på sina reserver trots ett allt ökande uttag så har vi med detta ännu ett exemplel på felaktig resovisning av faktualiteter.

Men här kommer nu kycklingarna hem på rad för att grillas en efter en. Nu är det dock delar av etablisemanget, företrädarna för de stora industrierna etc som inser att verkligheten akut håller på att hinna upp. Nu försöker Engelske Energi ministern lord Hunt gjuta olja på vågorna men som vi alla vet "talk is cheap" cause "he ain't got much to show for".

Energy minister will hold summit to calm rising fears over peak oil
Lord Hunt, the energy minister, is to meet industrialists in London tomorrow in a bid to calm mounting fears about the disruption that could follow a sudden shortage of oil supplies.
http://www.guardian.co.uk/business/2010/mar/21/peak-oil-summit

Jag vill även passa på att ta tillfället i akt att konstatera att ovanstående i sanning gäller även för andra företeelse. Som kost och hälso intresserad ex kan man ju konstatera att vi även här har ett etablisemang av industriella läkemedels och livsmedelsbolag, professorer, myndigheter och en vård apparat som samtidigt som de sedan 50 talet tjatat samma mantra: ät mindre kött, ta bort det animaliska fetterna och ät mer vegetabilier och kolhydrater kunna konstatera att ohälsan i form av allt fler under samma tid blivit överviktiga, att åldersdiabetes (sockersjuka) blir allt vanligare och kryper allt längre ned i åldrarna samtidigt som allergier, depressioner och hjärt relaterade problem ökar i en allt accelererande omfattning.

Att det är något ruttet i det gamla Danmark vad gäller våra kostråd är det idag inge längre som betvivlar. Livsmedelsverket verkar se som sin huvuduppgift att motverka lokala initiativ som ex lokala slakterier samtidigt som man aggresivt verkar för att barnen i våra skolor skall serveras så mycket luft och vatten som möjligt istället för näringsrik mat som fet mjölk och riktigt smör.

Även här håller nu denna koloss på att välta så sakteliga. Ta diabetsförbundet ex där nu deras ordförande smyghöjt sin års lön till närmare 800.000 bakom medlemmarnas ryggar samtidigt som de i detta förbund konsekvent motverar alla försök till att göra sina medlemar friska genom att äta LCHF kost. Det finns idag dock så många peroner som på egen hand kunnat bli i stort sett helt besvärsfria och helt kan sluta med sina medeciner endast genom att lägga om sin kost.
Diabetesförbundet tjänar istället stora pengar på att låta läkemedelsbolagen annonsera i sin tidnining, pengar som altså går till att höja lönen för dess ordförande samtidigt som medlemmarna blir allt skjukare och sitter kvar i sitt sjukdomsträsk.

Men nu blir det snart ändring på detta:

"Det känns mer och mer viktigt att starta en alternativ diabetesförening. De diabetesföreningar som finns verkar i de allra flesta fallen styras av personer som vill behålla föreningarna som de är genom att hålla kvar medlemmarna i sjukdom. Idag skickade jag ett erbjudande till en diabetesförening om att hålla föredrag. Sist jag gjorde det för runt 4-5 år sedan gick det ut ett varningsmejl till samtliga diabetesföreningar i hela Sverige om att jag skulle svartlistas som föredragshållare. Jag tänkte att det kanske gått sådan tid så att även de som behöver LCHF bäst får en smidig möjlighet att lyssna till budskapet. Jag fick som svar att man "har i regel inga föreläsningar om vi inte får tag i någon forskare eller professor som vill komma."
http://diabetes.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=bb9e82f7-5f7d-4961-97f3-f4dc4d023e46&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

Inga kommentarer: