fredag 19 mars 2010

Vägra äta spannmål

Vi har i stort sett samma gener som Chimpansen till ca 99%. Dock de delar av vårt biologi som skiljer sig är ffa relaterat till matsmältningen. För det första kan inte chimpansen tillgodogöra sig några näringsämnen från havet de som för människan är så centrala ex omega 3 fetterna. All djur inklusive människan som har stor hjärna kan tillgodogöra sig omega 3 fetter. Fisk och djur från havet är central föda för människan.

Ställ sedan en människa bredvid en chimpans och du noterar att medans chimpansen har relativt sett stor vid mage och smala axlar är det tyvärr om för människan. Vi har smal midja och breda axlar. En anledning till detta är att människans matsmältningsorgan helt skiljer sig från chimpansen. Där vi inte har en matsmältningsapparat som kan bryta ned cellulosa har chimpansen just ett sådan omfattande och utbyggt tarmsystem som tar mycket plats och därav det proportionellt i förhållande till resten av kroppen magen och midjan.

Människans organ är däremot anpassade för kött och fisk och vår matsmältnings apparat är i realiteten mycket besläktad med vargens. En av huvudanledningarna till den konflikt som existerar och existerat i årtusenden mellan just människa och varg ligger i att vi alltid jagat samma byte.

När människan i samband med jordbrukets införande började odla jorden och äta spannmål i större skala så med detta introducerades våra välfärder sjukdomar, hjärt kärl sjukdomar, led problem, autoimmuna sjukdomar, allergier, depressioner osv.

Växter har ett försvar som djur känner väl till. I syfte att inte bli uppätna innehåller alla växter och i synnerhet de ettåriga (dvs. våra spannmål) starka mängder gifter. I naturen regleras därmed ätandet av dessa växter genom detta så att djuren endast äter en viss mängd av varje sort enligt ett synnerligen intrikat och komplext system.

Detta är anledningen till att de som dricker örtte har absolut sämsta levervärden som går att uppnå. Betydligt sämre än ex för alkoholister. Detta då alla dessa växtgifter koncentrerats i torkad form i ört teet och belastar levern.

Dessutom är de fetter som produceras från växtriket de sk omega6 mycket skadliga för människans kropp och bör undvikas i allra högsta mån.

Vegetarianer och Veganer ödelägger med sin kost jorden. Denna typ av ensidig kost är idag det absolut största hotet mot allt levande liv på vår planet.

Vägra äta spannmål och endast äta kött från gräsbetande djur är idag det bästa sättet att rädda vårt klot.

Om vi inte inser detta själva kommer kombinationen av Peak Oil, Peak Fossil Water och Peak Top Soil ändå att tvinga oss att ända oss tillsåst - vare sig vi vill eller inte.

Glutenintollerans vanligare än man trott
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/11/glutenintollerans-vanligare-man-trott.html

Befolkningstillväxt och miljöpåverkan
http://svtplay.se/v/1929488/trender_mojligheter_och_risker_del_1

Inga kommentarer: