onsdag 17 mars 2010

How Genetic Information and Bio-tech's Tools Can Re-write 10,000 Years of Failed Human History"

För 10.000 år sedan började människan förälda naturen iom införandet av jordbruket. I detta förädlingsarbetet som startade i den bördiga halvmånen i Eufrat/Tigris deltat i nuvarande Irak skapades vad som i realiteten är biologis freks. Detta när perenna växter succesivt av människan förädlades till ettåriga växter. De ettåriga växterna suger ut all näring ur jorden och kräver dessutom behandling av jorden så att totaleffekten blir att allt organiskt liv i jordarna tas bort.

Det organiska innehållet ex i USAs prärie var ursprungligen 12% idag efter att ha ersatt de ursprungliga perenna växterna med annuala monokulturer så har det organiska innehållet reducerats ned till 5%.

Nu pågår ett arbete vars syfte i realiteten är att skapa perenna arter av kulturväxter som inte på samma sätt som de årliga monokulturerna ödelägger matjorden. Detta är kanske den viktigaste delen av att försöka skapa ett långsiktigt hållbart jordbruk.

Teknologin som utnyttjas för detta är en form av genetisk reengenering genom kombinationen av naturligt urval genom mänsklig försorg med senaste genetisk "privat" forskning.

"Privat" genetisk forskning skulle eg kunna karrakteriseras av något liknande som "Linux" inom datavärlden, dvs forskare redovisar öppet sina resultat på internet av genom strukturer etc så att kunskapen delas och kan förädlas.

Någontig helt annat således än det reduktonistiska indistriella tänket som representeras av ex Monsanto.
http://video.google.com/videoplay?docid=-3436277221231822913#

Inga kommentarer: