måndag 8 mars 2010

Riskerar "humanisterna" att kidnappa begreppet - människa?

Detta är eg kärnan i den "europeiska" kulturen. Där den historiskt unika företeelsen om människans okränkbara värde så som predikat av Jesus faktiskt fick romarriket på fall och i samband med upplysningen sedan gav upphov till och födde ett helt nytt statsstyrelse skick med Franska revolutionen som utgångspunkt. Detta att jämföras med de stock feodalistiska samhälls strukturer som ffa och ännu idag är förhärskande i Asien.

Sturemark i all ära men personligen anser jag att han bara blir tröttsam med sitt evinerliga tjat om "vetenskaplighet". Hörrö Sturemark, gillar du dina barn? Har du någon gång varit kär? I så fall kan du "vetenskapligt" bevisa det för mig, har du några diagram, mätvärden, fakta i så fall att backa up det med?

Vad såväl det kristna budskapet som kyrkan betytt för vår västerländska kultur låtsas Humanisterna inte om; efter det västromerska rikets fall bestod vad vi idag kallar Europa av Kristenheten, inom vilken rötterna till vår nuvarande västerländska civilisation, till exempel inom arkitektur och litteratur, formades.

En viktig förklaring till den västerländska kulturens framsteg sedan 1100-talet är just det spänningsfält som uppstod mellan världslig och andlig makt (mellan kejsare och påve), en spänning som stimulerade kritiskt tänkande.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/humanisterna-avslojar-en-skrammande-okunskap_4363095.svd

Sedan är det ju ovedersageligen så att ex den Arabiska kulturen backat in i framtiden och tappat allt det hade av kulturell och samhällsekonomisk utveckling i jämförelse med Europa allt sedan medeltiden. Det splittrade Islam där två fraktioner (Shia och Sunni) tävlar om det andliga ledarskapet har helt tagit över även den världsliga delen av mänskligt verkande genom kvävande fundamentalism.

Birgit Sawyer pekar på det avgörande den Europeiska succemetoden och det är partenas, den religiösa respektive den värdsliga, jämnbördes förhållande vis lika styrkeförhållanden. Det är i spänningen dessa emellan som verkligt utveckling och framsteg nås. På bekostnad av endera parten dock blir resultatet antingen religiös fundamentalism eller kvävande "vetenskaplighet".

Fundamentalistisk "vetenskaplighet" i Sverige bäst uttryckt i form av "Föreningen Vetenskap och Folkbildning" är just nu i alla fall det absolut största hotet mot vår mänskliga och sociala utveckling. Detta då det feodala hotet idag ersatts av det fachistiska dvs den idee form där stor kapitalet och big business arbetar i det fördålda och sätter agendan för den Politiska arenan.

Föreningen Vetenskap och Folkbildning - vår tids inkvisitation
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2010/03/foreningen-vetenskap-och-folkbildning.html

Nästa steg i människans utveckling blir Spiritual Sience. Inom läkemedels konsten kanske främst representerat av sk "energimedecin" eller utgångspunkten i att människan inte uteslutande består av kemiska processer utan även består av och har ett större universellt medvetande.

Skulle samma krav på "vetenskaplighet" föreligga för sk efter döden upplevelser som gäller vid benbrott så skulle även etablisemanget för länge sedan ha accepterat att människan är uppbyggt av mer än kemiska processer och biologi.

Inga kommentarer: