lördag 29 november 2008

En idrottare in action

Tänkte det kunde vara kul med lite bilder på en idrottare in action. Detta är Jimmy Lidberg ett reportage som TV-Sporten gjorde innan OS. Tyvärr kom inte Jimmy med till OS denna gång. Alla vi som följde Ara Abrahamians fight på och utanför brottarmattan och som till sist resulterade i att IOK tog ifrån denne hjälte hans bronspeng efter det att han myglats bort från guldchangsen på ett totalt regelvidrigt sätt, inser utmaningen för brottare från mindre nationer som Sverige.

Dommarmygleriet är så utbrett inom brottningen att man nu på allvar ställer sig frågan inom olympiska kommiten om det kan finnas anledning att utesluta denne gren från framtida OS program. Ara är en den hjälte som behövs för att få en ändring tillstånd. Återigen ett exempel på den lilla människan som till heroiskt tar strid mot pampar och mygelvälde.

Dock Jimmy kommer starkt tillbaka och satsar nu för fullt mot VM om två år. Kolla speciellt in första sekvenserna där Jimmy hanterar sk kettle bells. Ett kanonredskap som allt fler nu börjar upptäcka fördelarna med.

"Tufft, tung och ensamt - Lidbergs väg till OS
Han har tagit Silver, brons och silver på de tre senaste europamästerskapen. En seger den här gången - nästa söndag -för brottaren Jimmy Lidberg i 96-kilosklassen skulle betyda så mycket mer än bara ett EM-guld. "

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=37591&a=1099564

Inga kommentarer: