lördag 3 oktober 2009

Blää för Danskt griskött

Ytterligare en anledning till att inte vara med i EU där riktlinjen alltid utgörs av lägsta möjliga nivå och eleminerande av lokal beslutsrätt. Dansk fläskindustri skall helt enkelt inte bestämma vad mina barn äter i skolan eller vad våra gamla serveras. OM detta är de regler som tillsist EUs livsmedels industri påtvingar oss så kringå systemet genom att helt upphöra att köpa griskött. Som privatperson fortsätter man naturligtvis att köpa sitt KRAV märka lokalt producerade griskött.

EUs riktlinjer för hur grisuppfödning skall ske är direkt djur misshandel och man ställer sig frågan varför vi skall acceptera ett system där, tom när konsumenten fått vetskap om direkta missförhållanden, inte konsumenten tillåts att själva ta beslut om vad de skall äta? Är det inte även inom EU så att konsumenten alltid har rätt eller är EU helt flagrant bara en intresseorganisation för industrin och storkapital?

ECB visar var skåpet skall stå, inte minst nu senast i Spanien. I relaiteten innebär detta ett totalt odemokratiskt system där trots vissa länders direkta motsånd ändå sätter valutan på spel.


Kommuner får inte kräva svenskt kött

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3141834

Om Griskött
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/05/om-griskott.html

Spanien Europas Californien?
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/10/spanien-europas-californien.html

Lista på gräsbeteskött
Här hittar du prima nötkött och många av dessa producenter har även förträffligt KRAV märkt fläsk!
http://www.kostdoktorn.se/omega-3/grasbeteskott

1 kommentar:

Henrik F sa...

Bra att du tar upp frågan med den strukturella danska djurmisshandeln av grisar igen! :-) Ett halvår har gått sedan larmrapporterna i media kom. Men nu är det åter tyst och butikernas kötthyllor är proppade med bl a dansk fläskfile till ibland runt halva priset av den svenska icke-ekologiska. Allt för många bara köper, ”det är ju billigt”, utan att reflektera vilket helvete djuret som detta kött kommer ifrån.
Danmark har vad jag förstår inte gjort någonting. Inte EU heller som godkänner denna typ av djurhållning.
Nu gäller det att få så många som möjligt att helt sluta köpa danska svinköttsprodukter, i Sverige och på andra håll. tills danka folketinget och de danska svinuppfödarna böjer sig och skapar värdiga förhållanden för dessa djur och denna hantering.

Tack för ditt blogginlägg!

Henrik F