söndag 28 februari 2010

Davos 2010: George Soros warns gold is now the 'ultimate bubble'

Givet de intressen Soros företräder och givet att hans uttalanden ofta kan ses som en typ av förvarning av vad som ett etablisemang nu har för avsikt att genomföra så skall man nog lyssna till vad denne ålderman har att säga.

Soros har ju mer eller mindre på egen hand lyckats att få Engelsmännens politiker att närma sig EU och euro samarbetet på ett sätt som innan han och hans kumpaner satte igång sitt spekulerande varit helt otänkbart.

De som ibland omnämner denne Soros som "filantrop" glömmer allt som oftast att han genom sina rader inte minst mot svenska kronan överfört ohyggligt med pengar från gamla och sjuka, såväl som unga från den reala ekonomin till sina spekulativa övervinster.

Gold is now "the ultimate bubble", billionaire investor George Soros has declared, sparking fears that prices for the precious metal may soon suffer a tumble.
http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/davos/7085504/Davos-2010-George-Soros-warns-gold-is-now-the-ultimate-bubble.html

Förra gången I Davos denne man uttalade sig förespeglade han en revolutionär utveckling i ffa Iran men även Venezuela allt baserat på att han antog att oljepriset skulle sjunka rejält och därmed minska ffa dessa länders oljeintäkter. I stort sett stämde dessa antagande på pricken. Visserligen sitter fortfarande Chavez och Irans politiker kvar men det låga oljepriset manade människor ut på gatorna ffa i Iran.

Nu vill Soros markera att någonting är nära förestående guldet och då blir det antagligen så.

I hate to say I told you so
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/i-hate-to-say-i-told-you-so.html

Finans eller statsman
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/01/finans-eller-stats-man.html

Inga kommentarer: