tisdag 1 december 2009

Made in China

Om nu någon tillhändelsevis tycker att det är förfärligt och förvånande att Dubai byggs upp av låglönearbetare ffa från Indien och hur de behandlas nu i krisen och givet hur nu sverige för var dag som går och i allt snabbare takt avidustrialiseras kan det vara på sin plats att se vart våra jobb tar vägen.

Det är med villkor, sociala skyddsnät och löner som dessa (se länk nedan) som vi i väst nu konkurrerar med. När västländer i sin iver att skydda ex sin stål industri och givet de subventioner vissa stater ger till sektorer som dessa och med hänsyn tagen till det rabalder det då ibland kan bli rörande sk otillbörlig konkurrens så är det fullständigt anmärkningsvärt hur tyst det är när allt mer av västs produktions kapacitet nu flyttas till öst och till villkor som inte är annat än slavarbete.

Givet detta och de obefintliga sociala skyddsnäten som finns i kommunistiska Kina är det inte så konstigt att mesta delen av Kinas befolknings inkomster går åt till sparande och inte konsumtion.

Det kommunistiska Kina är i realiteten det ultimmata fachistiska system, de verkliga kapitalisternas sanna dröm där dessutom redan bankerna är sammanslagna med staten redan enligt den princiåp som vi nu i väst bara påbörjat, och som nu i allt högre grad kommer att erövra världen. Ni vet definitionen av fachism är ju big business så samanlänkad med de politiska intressena att ingen kan skilja dem åt.

Vad sägs om att äta lunch vid din maskin på verkstadsgolvet, bo i företagets lägenheter (hyran dras naturligtvis på lönen) och träffa barnen, som bor 100 tals mil från dig, två ggr per år?

Det är framtiden de.. Tänk på det varje gång du köper en Kinesisk T-Shirt, skjorta, TV eller elektronik.
http://www.youtube.com/watch?v=fCyV04lNFaI

Nästa puck är en världsvaluta:
http://www.youtube.com/watch?v=QQMOiYwCKs8

Tacka Clinton för det. Föresten samme demokratiske president som avskaffade Glas-Stegall act ..

Globaliserad till döds
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/globaliserad-till-dds.html

Men vi i sverige har något verkligen värt att exportera till länder som Kina och Indien och varför inte på en gång dessutom ta med Afrika och Latinamerika så når vi en hållbar och långsiktig lösning:

Exportera vårt Svenska Social Demokratiska parti till Kina
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/10/exportera-vart-svenska-social.html

Och nu fortsätter en annan demokrat (Obama) arbetet i USA med samma anda

Obama adheres to the Saul Alinksy Rules for Radicals method of politics, which teaches the dark art of destroying political adversaries. However, that text reveals only one front in the radical left's war against America. The Cloward/Piven Strategy is another method employed by the radical Left to create and manage crisis. This strategy explains Rahm Emanuel's ominous statement, "You never want a serious crisis to go to waste."
http://www.americanthinker.com/2009/02/the_clowardpiven_strategy_of_e.html

Inga kommentarer: