tisdag 8 december 2009

Ett litet investerar case inför det nya året kanske?

Det bästa vore ju om bolaget valde at kommunicera via officiella pressmeddelanden istället för att sitta dagarna i ända och svara på mail med formuleringar som "soon"
och "we are now very near" och uttala sig optimistiskt till journalister.

Nedanstående artikel är dock synnerligen intressant och frågan är nu om det faktiskt inte nu bara är dagar kvar innan samplings schemat kan offentliggöras?

Nästa fråga i samband med detta blir att se när man i detta schema kommer igång med samplingen. Det kan ju visa sig vara en viss fördröjning, även om vi alla hoppas att den inte är så stor mellan det att schemat blir offentligt och tills dess att det sätter i gång.

Som nu AFAs VD spelar upp det hela så verkar det dock hanlda om dagar, kanske tom under denna vecka som schemat kan offentliggöras. Om så är fallet får vi sedan altså se om man sedan kan komma igång under innevarande år eller och samplingen drar igång först någon gång efter helgerna.

Annars säger jag bara oj, oj oj vilken uttömmande artikel detta var och vilka mängder av betydelsefull och intressant info som här kommer fram. Här får vi förklarat för oss ex mycket om anledningen till fördröjningarna, det faktum att nu enligt avtal IMDH bara kommer att ha en cash komponent (ingen utspädning).

Här ett citat vi kan sitta och drömma om:

"Sammantaget har Afri-Can gjort en kalkyl som enligt Leveille innebär att Afri-Cans aktie är värd 30-40 cent per miljon karat fyndigheter som hittas i Block J.

Visar det sig exempelvis i bästa fall att fyndigheterna uppgår till 6 miljoner karat, så skulle Afri-Can-aktien därmed vara värd kring 2 dollar.

Det kan jämföras med att aktien i skrivande stund handlas till 0,16 dollar på Torontobörsen.


http://www.realtid.se/ArticlePages/200912/07/20091207192831_Realtid695/20091207192831_Realtid695.dbp.asp

Inga kommentarer: