onsdag 2 december 2009

Mexican remittances incomes and oil exports tumble 36 percent

Ett sätt att se hur tuff den Amerikanska arbetsmarknaden är är att studera månad för månad hur mycket pengar Mexicaner som arbetar i USA kan skicka hem till familjen och släkten.

För Oktober månad visar det sig nu att dessa pengar miskat med närmare en miljard dollar i jämförelse med oktober föregående år. Detta motsvarar en miskning på hela 36%.

Detta är dels naturligtvis allvarligt då det är en så tydlig indikation på hur det står till för låglönearbetare i USA men dessutom är det allvarligt även för Mexico som land då dessa hemskickade pengar faktiskt utgör landets näst största inkomst källa efter oljan.

Mexican remittances tumble 36 percent
http://www.msnbc.msn.com/id/34223186/ns/business-world_business/

Så hur ser det då ut för Mexicos viktigaste inkomstkälla oljan? Trenden är klar och tydlig dvs negång. Dessutom nu en minskning som accelererade under Oktober.

“The decline in Mexican oil output picked up speed in October,” Croft said in the note. “We expect Mexican oil output to continue to decline sharply.”

Så trenden är fortsatt och aggresivt ned för Mexicos olje inkomster som bla står för landets finansiering av statsutgifterna till en tredjedel. och inte blir landets situation bättre av att de landsmän man har arbetandes i USA from i värsta fall tom kan komma att få det allt sämre dessutom.

Mexico Oil Output to ‘Decline Sharply,’ Barclays Says
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601072&sid=aEvyqrFff1os

USAs Energipredikament
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/05/usas.html

Inga kommentarer: