tisdag 6 april 2010

Dietisterna har skapat godisindustrin

Vi har tidigare här uppmärksammat det faktum att vi svenskar tydligen äter mest godis i världen. En helt ny typ av godis marknad är skapad och uppfunnen här - den sk lösgodis industrin.

Vad är den bakomliggande orsaken till detta enorma söt sug som vi svenskar uppenbarligen har och som tydligen skiljer sig från ex matvanorna på kontinenten där Belgare ex äter mycket finchoklad men dock i mindre mängder och mindre sött?

Det finns en tydlig och uppenbar koppling som hitintills få uppmärksammat - de svenska dietisterna och vårt aggresiva svenska dietist förbund.

De har nu i decennier trummat ut sitt mantra - ät mindre fett och mer kolhydrater så till den milda grad att tom Diabetes II sjuka rekommenderats en kost bestående av ca 60% kolhydrater.

Vad får en sådan kost för konsekvenser?

Tänk dig själv, vrålhungrig äter du korv med ett stort lass potatismos. Eller ett stort lass med Claude Marcus Barilla spagetti. Du blir mätt en tid men efter ca två timmar igen dvs när ditt blodsocker pga denna kolhydratsrika kost åkt ned till källaren sätter din reptil hjärna igång och skriker att kroppen nu måste ha snabb energi annars dör den.

Här finns inget utrymme för någon som helt logik, vett, sans eller eftertanke och i en sådan suituation när kroppen är helt impulsstyrd roffar du åt dig något snabbt du kan slänga i dig. Allt för ofta blir det altså ett mellanmål och då tyvärr godis.

På detta sätt stillas för en tid kroppens inbalanser tills det igen är dags för blodsockrer att åka i källaren med följden att du igen rycker i godispåsen eller tar en vetebulle.

För att sedan verkligen ytterligare sätta kraft i detta system så implementeras detta så långt ned i åldrarna det bara går i skolorna och där genom Livsmedelsverkets försorg riktig näringsriktig mat som smör och fet mjölk ersätts med istället luft vatten och kemikalier dvs lättmjölk och vegetabiliska fetter och elände som margarin. Att ungarna med sådan kost sedan klättrar på väggarna, inte har förmågan att koncentrera sig är helt logiskt.

Så håller det på och du har ingen changs att ta dig ur detta om du inte lägger om din kost till att istället äta betydligt mer mättat fett, ekologisk smör och protein. Gör du det så upptäcker du att sötsuget helt försvinner efter en tid och du har inga behov av vare sig akuta uttryckningar med godis eller något mellanmål.

Kroppen kommer i balans och du går dessutom ned i vikt genom att du ersatt kolhydraterna (stärkelse=socker=energi) med näring genom intag istället av mättade fetter och protein som kroppen behöver.

Med dessa fakta i ryggen vet vi nu altså att det är våra svenska kostråd och i realiteten våra dietister som vi skall tacka för det faktum att vi idag äter mest godis i världen och att vi genom detta skapat en enorm godismarknad för företagen att exploatera.

Därför blir det så fantastikt befängt när man nu ser att de personer som nu driver frågan om att höja skatten på socker står personer som proffessorerna Stefan Rössner (han som alltid sagt att det går lika bra att banta med hjälp av hallonbåtar), Claude Marcus (vars enda egna forskning handlat om övervikiga barns ansiktsform, dvs när han inte arbetar som konsult för McDonalds och kolhydratsjätten Barilla).

Höj istället skatten på alla kolhydrater, spannmål, vegetabiliska oljor och det miljövidriga fruktosstinna frukt och grönt och sänk priset rejält på riktigt smör, ägg och grönbetat kött.

Nästa gång du passerar din butiks enorma lösgodis avdelning - tänk då på att denna istället borde heta Dietisthyllan.

The American Prarie
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2010/03/american-prarie.html

Vegan propaganda på SvD
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2010/03/vegan-propaganda-pa-svd.html

Glukosstörning bakom merparten av alla hjärtinfarkter

Inga kommentarer: