söndag 11 april 2010

The Field is the sole governing agency of the particle

Hoppas ni haft möjlighet att läsa föregående inlägg om Spontaneous Evolution och alla de 11 delarna av Intervjun med Bruce Lipton och hans medförfattare.

Allt tycket jag är synnerligen hörvärt men man bör inte missa den sista delen där Bruce utvecklar sina ideer så att det klart och tydligt framgår varthän han tror vi är på väg nu med allt detta.

Direkt i början av sista delen (nr 11, inlänkad nedan) utecklar han ett resonemang kring det som Einstein formulerade med att säga

"the field is the soul governing agency of the particle"

och den liknelsen han där gör med en magnet vars magetfält påverkar järn fil spån på ett papper så att de utan magnetisk påverkan ligger i oordning medans när de utsätts för magnetismen formar sig efter detta. Den osynliga kraften i magnetfältet påverkar där helt hur de fysiska järnfilspåren beter sig.

Mr Lipton utvecklar resonumenget sedan till att säga "men om dessa spån formar sig tillsammans så att de själva skulle bli en magnet så kan de tidigare kraftlösa individuella järnfilspånen istället och tillsammans med alla andra bilda en kraftfull magnet vars kraft i sin tur kan påverka sin omgivning".

Dvs om vi människor tillsammans skulle kunna enas om en samstämmig tanke, vision så kan denna kraft bli så stor att vi tillsammans skulle kunnan realisera denna i vår fysiska realitet. Då gäller det bara att veta dels att vi har denna möjlighet och lära oss att rätt utnyttja denna. Som individer däremot kommer vi inte att kunna klara detta ensamma och är vi dessutom splittrade så kommer det grus i maskineriet.

Min kommentar: givet att så mycket av all information som i media presenteras oss och det sätt vi lär oss att argumentera genom att ständigt hitta sprickor i andras resonemang, polariserade ståndpunker blir i så fall fullständigt kontraproduktivt för oss människor. Samtidigt som mycket av de visioner och framtidsbilder som, målas upp för oss är allt annat än positiva vilket inte heller detta gör saken bättre.

Så om man from nu istället och enbart genom att alltid utgå från det som är gemensamt mellan människor och med respekt och vänlighet och omtanke så skulle vi snart kunna förändra betydligt med än vi tror är möjligt? Slå sedan up en tidning eller för den delen slå på TVn och inse att allt där vi presenteras om handlar om att vi skall ta position för eller emot - varför? Ledtråd - divide and conquer.

Intressant är även delen där en elektronisk musiker ringer in i del 10 med frågan rörande frekvenser, toner och påverkan på vår verklighet. De frekvenser han talar om är ett ämne i sig sk Solfeggio Frequency (se länk nedan).

Ca 7:15 sedan kommer en liknelse som ingen bör missa. Sure resonates with me at least..

Coast to Coast AM - 15 Sep 2009 - Evolution & Mind part 11/11
http://www.youtube.com/watch?v=EfhsK6erFM8&NR=1

Solfeggio Harmonics - 528 HZ - Miracle
http://www.youtube.com/watch?v=tZrBRQn6K0A&feature=player_embedded

På denna sida kan man köpa och ladda ned de olika frekvenserna men man kan även leta sig runt på nätet och hitta gratis versioner.

Solfeggio Harmonics
http://www.sourcevibrations.com/download_solfeggio.html

Inga kommentarer: